Internationaal certificaat en primeur voor voorzitter SPSA
28 Nov 2019, 22:33
foto
Voorzitter van de Surinaamse Pencak Silat Associatie, Florence Wangsabesari - Jamin, toont trots haar internationale referee - jury paspoort. (Foto's Persdienst SPSA)


Na 34 jaar beschikt de Surinaamse Pencak Silat Associatie (SPSA) over een door de Internationale Pencak Silat Federatie (Pensilat) gecertificeerde referee en jury official. De voorzitter van de associatie, Florence Wangsabesari - Jamin, heeft in oktober meegedaan aan door Persilat in Singapore georganiseerde trainingen en deze met goed gevolg afgerond. Zij is de eerste Surinamer die internationaal is gecertificeerd om zowel internationaal als nationaal wedstrijden te leiden en jureren en ook lokaal cursussen te verzorgen.

Wansabesari –Jamin is gelijk ingezet om internationale wedstrijden te leiden en jureren tijdens de 8th open International championships in Singapore 2019 en heeft hierdoor haar internationale referee - jury paspoort ontvangen. Suriname is een van de initiatiefnemers voor het oprichten van de Pencak Silat Federation of the America's (PSFA) in 2020. Suriname zal via de SPSA, deel uitmaken van het eerste bestuur.

De SPSA bereidt zich nu voor om de Surinaamse Nationale Pencak Silat kampioenschappen (SNPSK) te organiseren in het eerste kwartaal van 2020, om zodoende vechters te kunnen afvaardigen naar de wereldkampioenschappen in het vierde kwartaal in 2020. De SPSA roept via haar persdienst alle pesilats in Suriname op, om zich via hun scholen, maar ook individueel te registreren bij de SPSA, zodat zij kunnen meedoen aan de SNPSK en de wereldkampioenschappen.

De SPSA heeft zich in dit haast afgelopen jaar zowel nationaal, als internationaal op de kaart gezet. Nationaal zijn 20 personen sinds vorig jaar, na het volgen van een refreshment en Wasit -Jury training, gecertificeerd met mandaat van Persilat. In mei dit jaar hebben vechters die bij de SPSA aangesloten zijn, meegedaan aan het internationale seni festival (traditionele wedstrijden) in Jakarta (Indonesia) en prijzen gewonnen. In augustus 2019 heeft de SPSA met lidscholen meegedaan aan culturele festiviteiten in Georgetown (Guyana), waarbij de pencak silat is geïntroduceerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May