Getrouw positief gestemd over plan van aanpak
20 Nov, 20:34
foto
Kranslegging bij het monument ter herdenking van politiemannen die in en door de dienst het leven hebben gelaten. Het monument is zondag onthuld. (Foto: Juspol/NII)


Het monument ter herdenking van politiemannen die in en door de dienst het leven hebben gelaten is zondag, op de jaardag van de Surinaamse Politiebond (SPB), onthuld bij de politieacademie. De SPB vierde op die dag haar 100ste jaardag. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol) was aanwezig bij de plechtigheid. Hij bedankte de initiatiefnemers en zei ervan overtuigd te zijn dat het monument zal bijdragen aan het verwerken van het verlies door de nabestaanden.

Getrouw zei dat hij bij zijn aantreden als minister, op basis van zijn eigen referentiekader, een plan van aanpak heeft opgesteld. Het betrof een plan waarbij er op kort, middellang en lang termijn doelen waren gesteld, over onder de realisatie van betere waardering, herstel van rechtspositie, betere communicatie en het gehoord kunnen worden.
Volgens Getrouw kon hij op dat moment met trots zeggen dat het ministerie, de korpsleiding en de bond ”het hebben kunnen realiseren; vrij van nepotisme en eigen belang.”

Getrouw feliciteerde de SPB namens de president en de regering. “U heeft bewezen dat u gedreven door uw assertiviteit, pro activiteit, innovatief denken de visie van het KPS samen met het ministerie en de korpsleiding naar grotere hoogten kan tillen.” Hij stelde ook dat samen de opdracht: het bewerkstelligen en blijven handhaven van de openbare orde, rust en veiligheid, kon worden uitgevoerd, meldt de voorlichting van Juspol, via het Nationaal Informatie Instituut.

Tuesday 14 July
Monday 13 July
Sunday 12 July