Bouterse: Koers drastisch omlaag in november
18 Oct, 18:24
foto
President Desi Bouterse vrijdagmiddag in de studio van SRS. (Foto: Kabinet van de President)


De koers zal op weg naar 25 november drastisch omlaag gaan. Er zijn nu minstens twee cambio's die rond de SRD 8 voor de US-dollar betalen. Mensen die huishuur betalen van ongeveer US$ 300 zullen in staat gesteld worden om tegen SRD 8  de dollar te betrekken. Dit heeft president Desi Bouterse zojuist meegedeeld via Bakana Tori op SRS

Bouterse geeft aan dat er onderling tussen cambiohouders wat onenigheid is. Hoe kan het dat twee cambio's rond de SRD 8 zitten, terwijl anderen nog rond de SRD 8.35 en SRD 8.40 zitten. De cambiohouders willen met de president praten. Hij zal dat ook doen, want de koers moet omlaag. Hij had aan huurders anderhalf tot twee jaar geleden beloofd dat er een oplossing zou komen. Mensen die in staat zijn elke maand rond de SRD 2000 aan huishuur te betalen, moeten een huis kunnen kopen. Hier wordt aan gewerkt, deelt de president mee. 

De koers moet volgens Bouterse geen probleem zijn. Hij vindt dat het weer tijd wordt dat goud de basis is van de US-dollar. Dat is veel eerlijker. Over het probleem rond de koers zijn er goede gesprekken gevoerd met de monetaire autoriteiten en financiële instellingen. Dit heeft ook gemaakt dat de koers aan het droppen is, maar nog niet overal op het gewenste niveau. 

Bouterse geeft als primeur mee in Bakana Tori dat de koers behoorlijk zal droppen op weg naar 25 november dit jaar. Hij zal ook met de cambio's een vergadering beleggen om na te gaan wat het probleem is dat er nog steeds hoge koers worden genoteerd, terwijl twee andere collega's veel lager zitten. 
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February