Brazilië: Zeven verdiepingen tellend gebouw stort in
16 Oct, 06:38
foto
Reddingswerkers zijn bezig op de plek waar een zeven verdiepingen tellend woongebouw is ingestort in Fortaleza, Brazilië. (Foto: Reuters)


Een zeven verdiepingen tellend woongebouw is ingestort in de stad Fortaleza in het noordoosten van Brazilië. Brandweerlieden zeggen dat één persoon werd gedood toen het flatgebouw instortte. Zeven mensen, onder wie een 60-jarige vrouw en een 20-jarige man, zijn gered, maar er gevreesd dat nog tien gevangen zitten onder het puin. Brandweerman Cleyton Becerra zei dat de situatie gevaarlijk bleef omdat er een risico bestond dat hulpverleners in verdere instortingen terecht konden komen.

Reddingswerkers hadden eerder gezegd dat acht mensen waren gered, maar ze hebben het cijfer later herzien. Ze zeiden ook dat ze na gesprekken met bewoners geloofden dat het aantal mensen dat nog vermist werd 10 was. Naar verluidt zit één persoon vast in een lift.

Videobeelden geplaatst door buren tonen een stapel puin waar ooit het gebouw met zeven verdiepingen stond en reddingswerkers die zoeken naar overlevenden.

Brandweerlieden zeggen dat ze mobiele telefoontjes hebben ontvangen van sommigen die onder het puin zijn begraven en dat ze naar hun locatie werden geleid met behulp van beschrijvingen van waar ze waren toen de instorting plaatsvond. Reddingswerkers hebben gevraagd om stilte op de site, terwijl ze mogelijke overlevenden aanmoedigden om te schreeuwen om hen beter te kunnen volgen. Een puppy werd ook levend uit het puin gehaald.

Het gebouw in Dionísio Torres, een chique wijk van Fortaleza, is ongeveer 40 jaar oud, vertelde een voormalige bewoner de plaatselijke nieuwssite G1.  Wegen rond het gebied zijn afgezet om reddingswerkers betere toegang te geven. Krant Diário do Nordeste tweette beelden van de momenten vlak na de ineenstorting met stof dat uit het puin opsteeg.

Thursday 28 May
Wednesday 27 May
Tuesday 26 May