Startsein asfaltering 8 km weg Apoera, Section en Washabo
16 Sep, 15:34
foto
President Desi Bouterse geeft het startsein voor de asfaltering van de weg die de dorpen Apoera, Section en Washabo verbindt. (Foto: NII)


Acht kilometer weg die de dorpen Apoera, Section en Washabo verbindt, wordt geasfalteerd. President Desi Bouterse heeft vandaag het startsein hiertoe gegeven. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen mag de gemeenschap over minder dan twaalf maanden rijden over een volledig geasfalteerde weg. De president zegt dat Apoera grote ontwikkelingen heeft meegemaakt. “Als je kijkt naar Apoera van toen en nu zie je een heel groot verschil,” laat Bouterse optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. 

De president zegt dat er plekken zijn waar er nog ontwikkeling tot stand moet komen. Hij heeft de burgers van de dorpen in het gebied op het hart gedrukt, om de kansen en mogelijkheden aan hen geboden met beide handen aan te grijpen. Samenwerken en zelf initiatieven nemen zijn in dit kader van eminent belang, heeft het staatshoofd de bewoners meegegeven.

Minister Vidjay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft de dorpsbewoners gevraagd om vooral te letten op hun snelheid als de weg geasfalteerd is. “We maken een weg en geen racebaan. Het is voor ontwikkeling en niet voor ongelukken”, benadrukt hij. 

Het dorpshoofd Carlo Lewis van Apoera is ingenomen met de ontwikkeling en bedankt de regering hiervoor. “We hebben geduld en geloof in deze regering. Deze regering heeft met de verschillende projecten bewezen dat zij hart heeft voor het achterland.” Volgens de districtscommissaris Joanna Aroepa wordt met deze handeling wederom geschiedenis gemaakt. “Dorpelingen dreigden zelf met wegbarricades, maar geduld overwint alles. Ik feliciteer u allen met dit succes,” stelt Aroepa. 
Advertenties