Zware blunder organisatie Strong Man Competition
10 Sep, 12:36
foto
Donovan 'Izri Don' Dongo is volgens de nieuwe telling de Strongest Man 2019. (Foto's: René Gompers)


De organisatie van de Strong Man Competition van zondag heeft zwaar geblunderd in de uitslag. Een dag nadat Joshua Dendoe tot de Strongest Man 2019 was uitgeroepen, veranderde de top 3 drastisch. “Een kleine verwarring bij de telling,” noemt Werner Soekian, voorzitter van de Suriname Powerlifting en Strongman Federatie het. “De atleten zijn al op de hoogte gesteld.”

In de ‘nieuwe’ top 3 is Donovan ‘Izri Don’ Dongo de Strongest Man van 2019. Nummer twee is Wilson Balansi en op nummer drie staat Kenvin ‘Kenny’ Forster. Forster is meervoudige Strongest Man. Al bij de bekendmaking van de uitslag na de wedstrijd zondagavond, was de verbazing af te lezen van de deelnemers hun gezichten. Ook de winnaars van de aanvankelijke top 3 waren zichtbaar verrast. Zondagavond waren Joshua Dendoe (1), Rafael ‘Steel’ Quartier (2) en Dwight Jubithana (3) de sterkste mannen volgens de Strong Man Competition. Met de nieuwe uitslag eindigt Dendoe op de vierde plaats. “Het is heel, heel lastig,” merkt Soekian op. “Maar we moesten het doen. Het is een hele grote fout.”

Izri Don heeft gemengde gevoelens. “Ten eerste ben ik blij maar ook teleurgesteld,” deelt hij aan Starnieuws mee. “Ik denk dat door vermoeidheid de puntentelling bruya is gedaan. Iedereen wilde naar huis, normaal laat men ook de puntentelling zien, maar dat was gisteren (zondag) het geval niet. Ook ik was moe.”

De wedstrijd die op het vliegveld Zorg & Hoop is gehouden, is enkele keren onderbroken. Het luchtverkeer was druk. Door het landen en opstijgen van vliegtuigen en helikopters is de wedstrijd herhaaldelijk gestaakt waardoor de competitie ruim twee uur later dan gepland is geëindigd.

Na jarenlange strijd wint Dongo het weer van zijn rivaal Forster. “Ja! Het is een goed gevoel om tenminste een keer de Strong Man te winnen,” lacht Dongo. “Maar voor de duidelijkheid; op competitiedag zijn Kenvin en ik vijanden. Maar daarbuiten zijn we gewoon goede vrienden die elkaar pushen om beter te doen. Op de competitiedag zijn we aan het ‘battlen’ en dan nog pushen we elkaar om beter te presteren.” SPSF-voorzitter Soekian deelt mee dat de nieuwe prijsuitreiking bij de teach out zal plaatsvinden. De datum moet nog worden vastgesteld. Izri Don kijkt uit naar die dag waarvoor hij zo hard heeft gewerkt. “Ik had mijn prijs wel gisteren (zondag) in handen willen nemen. Ik ben wel blij dat het (de uitslag) uiteindelijk goed is gedaan.”

René Gompers
Advertenties