PAHO/WHO versterken Centraal Laboratorium
24 Aug, 06:46
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid neemt symbolisch de donatie in ontvangst van Yitades Gebre van de PAHO/WHO. (Foto: René Gompers)


Twee microscopen, een airconditioner en een GPS-apparaat. Dit zijn enkele van de spullen die de PAHO/WHO vrijdag hebben geschonken aan het Centraal Laboratorium bij BOG. De donatie is “symbolisch” door minister Antoine Elias op het ministerie van Volksgezondheid  in ontvangst genomen. Er is ruim US$ 34.000 aan materiaal geschonken. De documenten van overdracht zijn ook op het ministerie getekend.

De spullen zijn overhandigd door Yitades Gebre van de PAHO/WHO. Hij legt uit dat de donatie onderdeel is van een project over de bestrijding van ziektes en virussen zoals dengue. Hij merkt op aan dat er in de regio een uitbraak is van dengue.  Nicaragua, Honduras, Brazilië, Colombia, Martinique en Jamaica zijn enkele van de getroffen landen. In Suriname komen er nauwelijks gevallen voor. Maar het is belangrijk dat het Centraal Laboratorium zich voorbereidt, en in staat is gedegen onderzoek te doen, zegt Yebre. Trainingen zijn ook onderdeel van het project dat sinds april loopt.

Elias benadrukt dat “het centraal lab heel hoogwaardig is en dat de spullen slechts ter versterking zijn van het lab.” Het Centraal Lab is enkele jaren geleden ook met hulp van de PAHO/WHO opgezet. Bij de ondertekeningsceremonie zijn enkele van de spullen tentoongesteld. “Dit is slechts een deel van de items, het is een hele waslijst,” deelt een blije Elias mee. De volledige lijst laat hij uiteraard ook zien. Daarop zijn 150 eenheden van 14 artikelen te tellen ter waarde van US$ 12.000.

René Gompers
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February