DA'91: Eventuele olievondsten garanties voor toekomst
16 Aug, 13:33
foto


De olievondsten die de afgelopen maanden in ons buurland Guyana zijn gedaan, hebben de aandacht van de politieke partij DA’91. De partij zegt te merken dat de Surinaamse regeringsautoriteiten en functionarissen van Staatsolie het Surinaamse volk voorhouden dat binnenkort ook Suriname een grote olievondst zal doen. DA’91 hoopt dat ons land niet alleen olie, maar nog meer commodity’s mag aanboren.

Een grote olievondst zal moeten resulteren in een versnelde ontwikkeling van onze samenleving, schrijft de publiciteitsdienst van de partij. Een vereiste is wel dat je sterk, eerlijk en goed bestuur in place hebt. Wanneer wij zien met welke snelheid de monetaire reserves aangetroffen in 2010 door deze president en zijn partijgenoten zijn verspild, hoe corrupt en non-transparant de uitgifte van concessies en het aanbestedingsproces verlopen onder deze regering, dan is de conclusie helder en duidelijk.

Grote olievondsten onder deze huidige regering zullen slechts bijdragen aan de verdere verrijking van de kleine politieke elite en NDP gelieerde zakenlui e.a. die nauwe banden hebben met de regering. De rest van de bevolking zal in armoede blijven, erger nog andermaal beroofd worden van een optie om duurzaam de armoede vaarwel te zeggen en ons land daadwerkelijk op route duurzame groei en toekomst te plaatsen.

DA’91 roept de Surinaamse gemeenschap op zich niet te laten misleiden bij een eventuele olievondst, door deze "corrupte" regering. "Zij zullen ons een worst voorhouden alsof al onze problemen zullen zijn opgelost met de olievondst en wij dus bij de komende verkiezingen op de NDP moeten stemmen. Niets is minder waar. Er zal geen ontwikkeling komen onder leiding van deze regering, omdat hun politiek handelen niet gebaseerd is op integriteit. Vaker zijn hun beslissingen n.l. niet gebaseerd op de wet en hun uitgangspunt is niet het gemeenschapsbelang."

Olievondsten onder andere in Suriname moeten garanties bieden voor onze toekomstige generaties en compensatie voor onze ouderen die zoveel offers hebben moeten brengen, stelt de buitenparlementaire politieke partij. "In onze optiek is het juiste moment niet nu, maar pas wanneer het volk deze regering vervangen heeft!"

Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February