Introductie Uni5Pay+ mobiel betalen op Saoena markt
03 Aug 2019, 00:00
foto
De eerste e-wallet app waarmee via de telefoon betaald kan worden, wordt zondag geïntroduceerd.


Zondag wordt op de Saoena markt, op de hoek van de Anamoe- en Jozef Israëlstraat de mobiele betalingsapplicatie Uni5pay+ geïntroduceerd. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gaat samen met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën de eerste handeling verrichten. Op de markt kunnen producten gekocht worden die betaald worden via de telefoon, zegt Regillio Wirht, directeur van Unified Payment Platform Suriname NV (UPPS), in gesprek met Starnieuws. Dit is de eerste e-wallet app in Suriname. Iedereen met een smartphone kan de app downloaden en activeren. Op de markt zal vanaf zondag ook gratis wifi beschikbaar zijn en daar kunnen mensen ook opwaarderen. 

UPPS is een samenwerking van de Southern Commercial Bank, de Surinaamse Post Spaarbank en Telesur. Alle Surinamers, ongeacht of zij Telesur of Digicel als providor hebben, kunnen met hun telefoon betalen. Overal waar mobiel internet-bereik is, kan gebruik worden gemaakt van een betaalapp. Deze 'mobiele wallet' is bestemd voor iedereen, ook mensen die geen bankrekening hebben. Voorlopig kan er opgewaardeerd worden bij alle Telesur-outlets en bij de Southern Commercial Bank aan de Tourtonnelaan. Afhankelijk van de toegang kan er in SRD en US$ worden opgewaardeerd. 

UPPS maakt gebruik van de technologie van Union Pay, de Chinese tegenhanger van Visa, Mastercard en American Express. Union Pay wordt wereldwijd al in 175 landen in alle werelddelen als creditcard geaccepteerd. Door een code te scannen via de app, kan de betaling worden verricht. Wirht legt uit dat de ondernemers wel het systeem geaccepteerd moeten hebben. Begonnen wordt op de Saoenah markt, waar diverse verkopers over een QR-code beschikken. 

Wirht merkt op dat het niet moeilijk is om met de app te werken. Na de introductie zullen de instructies via diverse kanalen opgevoerd worden. Zondag zullen mensen ter plekke ook assistentie verlenen. Door de gratis wifi kan ter plekke de app gedownload worden. Deze is al beschikbaar via Google Play en de App Store. Het ligt in de bedoeling om de mogelijkheden van betalen met de 'mobile wallet' steeds te vergroten. Hiermee kan veilig worden betaald, zonder dat er contant geld aan te pas komt. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May