Suriname en Rusland werken aan militair-technische samenwerking
28 Jul 2019, 16:41
foto
De Russiche minister Sergei Lavrov van Buitenlandse Zaken was voor een dag in Suriname. (Foto: Tass)


Suriname en Rusland zijn bezig met overeenkomsten voor militair-technische samenwerking. Ook werken ze aan versterking van het wettelijk kader van bilaterale betrekkingen. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, zaterdag na gesprekken met minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle.

"We hebben gesproken over versterking van het wettelijk kader, we werken intensief aan een uitleveringsverdrag, een overeenkomst over juridische bijstand", zei Lavrov die geciteerd werd door het Russische persbureau Tass. "Documenten worden opgesteld op het gebied van militair-technische samenwerking." Hij benadrukte ook dat Rusland zijn medische hulp aan Suriname uitbreidt.

"We schonken sets van perinatale medische apparatuur en een beademingsapparaat voor kunstmatige longen aan onze partners," voegde de topdiplomaat toe.

Lavrov was op 27 juli op werkbezoek in Suriname. Ofschoon er geen documenten zijn ondertekend, is er van gedachten gewisseld over hoe de volgende fase van de samenwerkingsrelatie eruit moet gaan zien. Rusland heeft al enkele projecten lopen met Suriname. In ieder geval is de visumplicht tussen beide landen nu vervallen. En heeft Moskou toegezegd meer studiebeurzen ter beschikking te stellen.
Advertenties