Santokhi in Munder: Jongeren kies voor de VHP
28 Jul 2019, 06:12
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi spreekt de vergadering in ressort Munder toe.


VHP-voorzitter Chan Santokhi is blij dat jongeren zich aansluiten bij de partij zonder dat zij voedselpakketten of Bazo-kaart krijgen. De jongeren kiezen volgens hem bewust voor hun toekomst. "Een toekomst waar ze respect en waardigheid plaatsen boven materiële gunsten. Dat is wat Suriname nodig heeft. Slavernij is voorbij, we zijn geen slaven, die te koop zijn, we zijn vrije mensen," stelde de politicus op een vergadering vrijdag in Munder. Een deel van de jongeren is onlangs toegetreden tot de oranjepartij. 

"Mensen van heel Suriname komen zich aansluiten bij ons en vragen maar één ding: een beter Suriname, betere leefomstandigheden. Volgens de VHP-voorzitter mag eenieder ambitie hebben. Hij zal alle Surinamers een kans geven om zich te kandideren voor elke positie. Alle kandidatenlijsten zullen evenwichtig zijn en een nationale uitstraling hebben, bestaande uit Surinamers van alle etnische en leeftijdsgroepen. "We zullen dream-teams presenteren voor de overwinningswedstrijd op 25 mei 2020", beloofde de partijleider.

De jongeren kregen de gelegenheid om hun stem te laten horen. Divalo Patrick gaf aan dat het zeer slecht gaat in het land vanwege het wanbeleid van deze regering en het ontbreken van leiderschap. Het leiderschap van de VHP is volgens hem de hoop voor veel jongeren op een betere toekomst. Sabrina Olivieira had het over de onkosten op school, zoals boeken en het maken kopieën. De scholieren kunnen deze kosten niet betalen, waardoor hun studie volgens haar op het spel staat. Poina en Rashieda Watson hebben aangegeven dat jongeren massaal de VHP moeten ondersteunen. Volgens Vikash Kundanlal zal het land vooruit gaan met de VHP. 

Marijke Gardt gaf aan dat door de slechte situatie in het land, veel leerkrachten en verpleegsters wegtrekken en dat is niet goed. Huizen en percelen zijn haast onbetaalbaar. De VHP zal ervoor zorgen dat de koers omlaag wordt gebracht. Gino Duvant: "Ik heb bewust gekozen voor de VHP, omdat de partij in staat is ontwikkeling te brengen, de partij zal Suriname zeker redden."


VHP-vergadering in ressort Munder vrijdagavond. 

Ronny Aloema gaf aan dat er blanco cheques aan hem worden geboden, maar dat hij niet te koop is. Hij kiest voor respect en waardigheid en blijft zich inzetten in de VHP om de leefomstandigheden te verbeteren van elke Surinamer, en zeker van Albina. Daar is hij geboren en het verval van Albina is vreselijk. Jongeren hebben geen toekomst daar en trekken weg. Krishna Mathoera benadrukte dat de keus van het volk zal bepalen of het huidige wanbeleid voortgezet wordt of dat er verandering en verbetering komt. Zij vroeg om te kiezen voor Suriname en niet voor zichzelf. "Het egoïsme van ikke, ikke en de rest stikke moet voorgoed ophouden. Wij moeten ervoor kiezen dat elke Surinamer het beter heeft in dit land. De VHP is een oude partij, maar met jong en kundig leiderschap en die zal ervoor zorgen dat de koers omlaag gaat," stelde Mathoera. 
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October