Goudprijs overschrijdt US$ 1.400 per ounce
18 Jul 2019, 06:37
foto


De goudprijzen zijn woensdag weer gestegen met meer dan 1%. De zwakker dan verwachte Amerikaanse economische cijfers hebben de vooruitzichten op een renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) verhoogd, waardoor de dollar een neergang vertoonde.

Spotgoud is met US$ 1.422,20 per ounce 1,2% hoger verhandeld. Amerikaanse goudvoorraden gingen voor ongeveer 0.9% meer voor US$ 1.423,30.

De dollar daalde in waarde, nadat het een week terug nog omhoog schoot, waardoor goud goedkoper werd voor beleggers die andere valuta's hadden. De dollar verzwakte nadat uit een federaal rapport bleek dat de woningbouw in de VS in juni voor een tweede opeenvolgende maand daalde.

"De gegevens tonen aan dat de economie vertraagt, de huizenmarkt vertraagt ​​en als gevolg daarvan zal de Fed hoogstwaarschijnlijk agressief zijn in zijn positie om de rente te verlagen," zei Phillip Streible, senior grondstoffenstrateeg bij RJO Futures aan persbureau Reuters. "Als de Fed de koersen gaat verlagen, is er geen reden om de dollar aan te houden, vandaar dat de dollarindex aan het afprijzen is."

Handelaren verwachten dat de Amerikaanse Centrale Bank de rente zal verlagen tijdens haar beleidsvergadering op 30 en 31 juli. Lagere koersen hebben de neiging om de dollar te versterken en de risico's voor het houden van niet-rendabel edelmetaal te verlagen.

Marktdeelnemers wachten op de publicatie van het Beige Book van de Fed, waarin een samenvatting van de economische omstandigheden in de Verenigde Staten wordt gegeven met instructies voor rentetarieven.

Goud werd ook gesteund door bezorgdheid over de wereldwijde groei, verergerd door gegevens op maandag, wijzend op een vertraging van de Chinese economie, zeggen analisten. "Goud blijft verankerd binnen het bereik van US$ 1.400 - US$ 1.420, terwijl op middellange termijn rekening wordt gehouden met een prijs van US$ 1.380- US$ 1.440," zei MKS PAMP in een notitie.
Advertenties

Wednesday 02 December
Tuesday 01 December
Monday 30 November