Verfraaiingswerkzaamheden rondom presidentieel paleis
09 Jul, 00:00
foto
De grote bloempotten zijn alvast voorzien van een nieuwe laag verf. Het onderdirectoraat Openbaar Groen is bezig met stadsverfraaiing.


Het project stadsverfraaiing dat sinds twee weken wordt uitgevoerd in en rondom het Presidentieel Paleis, is in een stroomversnelling terecht gekomen met de komst van de Boliviaanse president, Evo Morales, naar Suriname. Bomen worden gesnoeid, er wordt gemaaid, tuinvuil wordt weggevoerd, de wegen rondom het plein worden schoongemaakt en hier en daar van een nieuw likje verf voorzien. Zo ook de zebrapaden en de grote bloempotten die rondom het Onafhankelijkheidsplein, het parlementsgebouw en de Waterkant zijn geplaatst. Het wemelt van activiteiten, waartussen ook de militairen hun parade-oefeningen houden.

President Morales komt in de nacht van dinsdag op woensdag aan voor een kort bezoek aan Suriname. Hij zal vanuit de internationale luchthaven worden vervoerd naar Royal Torarica om er even te rusten waarna er bilaterale gesprekken zullen plaatsvinden. Suriname en Bolivia zijn van plan woensdag twee overeenkomsten te tekenen. Een over de afschaffing van visa tussen de twee landen en de andere om een institutioneel mechanisme voor politiek overleg te creëren.

De stadsverfraaiing wordt uitgevoerd door het onderdirectoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, het districtscommissariaat Noord-Oost en het ministerie van Justitie en Politie. De gedetineerden zijn ingezet voor de werkzaamheden.

Anwar Moenné, onderdirecteur Openbaar Groen, zegt aan Starnieuws dat Surinamers moeten leren zijn helden te eren. Zo zouden de monumenten structureel een onderhoudsbeurt moeten krijgen. "Surinamers moeten inzien dat ze door het milieu te vervuilen, zichzelf schade toebrengen. Werp uw vuil in de tonnen, want die zijn er genoeg." Moenné constateert dat ook het wegmeubilair niet met rust wordt gelaten. "Brengt u geen schade toe aan het wegmeubilair," is zijn boodschap. Als het op de financiering van het project komt, stelt Moenne dat er niet altijd veel geld nodig is om veel te kunnen doen. "Het gaat om creativiteit en inzetten wat je tot je beschikking hebt. Wij zijn geneigd bij dit soort dingen direct aan geld te denken."
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May