Gevangenneming en SRD 10.000 geëist voor smokkel
11 Jun 2019, 04:41
foto


Als kantonrechter Marie Mettendaf het strafvoorstel van officier van justitie, Roy Elgin, zal overnemen, moeten de verdachten Dharmindra K. en Sandjaikoemar J. weer in het gevang. Tegen hen heeft Elgin een celstraf geëist van twaalf maanden waarvan twee voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar.  Daarnaast moeten zij een geldboete van SRD 10.000 betalen of subsidiair drie maanden hechtenis. Ze worden verweten dat ze 170 kartonnen sigaretten en een hoeveelheid alcohol gesmokkeld hebben. 

Beide mannen zijn voorlopig op vrije voeten gesteld. Sandjaikoemar J. heeft verklaard dat hij slechts een klein deel van de sigaretten had verkocht, omdat deze vervallen waren. Vanaf het begin wist hij dat het om smokkelwaar ging. Volgens deze verdachte ging hij over tot het feit, omdat hij in financiële problemen zat. Hij verklaarde dat hij de sigaretten bij Dharmindra K. had gezet, maar hij had de medeverdachte niet verteld dat het om smokkelwaar ging. Dharmindra K. zegt dat hij niet wist dat het om smokkelwaar ging. Sandjaikoemar J. is zijn vriend en salesman. Hij heeft daarom niks erachter gezocht. Volgens deze verdachte is zijn vertrouwen behoorlijk geschaad. 

Elgin noemde de verklaring van Sandjaikoemar J. dat het om vervallen sigaretten ging, een leugen. De vervolgingsambtenaar voerde aan dat er geen vervaldatum op de pakken stond. Volgens hem is het duidelijk dat het om smokkelwaar ging, omdat op illegale sigaretten niets vermeld staat. Geen waarschuwing voor de gezondheid van de roker en ook geen vervaldatum. Elgin merkte op dat de Staat inkomstenderving van miljoenen heeft op deze oneerlijke concurrentie. Op 24 juni zal deze zaak verder behandeld worden. 

Op 1 februari deden het Arrestatie Team en de Narcotica Brigade een inval in een woning te Saramacca. De politie deed de inval naar aanleiding van informatie dat er grootschalige drugsactiviteiten op die locatie plaatsvonden. De informatie werd uitgewerkt waarbij de Narcotica Brigade sterk het vermoeden kreeg, dat op dat adres handelingen plaatsvonden die hoogstwaarschijnlijk druggerelateerd waren. De sigaretten en alcohol werden toen op het adres aangetroffen. Dharmindra K. werd aangehouden. Sandjaikoemar J. meldde zich enkele dagen later met zijn advocaat aan bij de politie. Beiden werden vervolgens in verzekering gesteld. 

Wanita Ramnath


Tuesday 07 July
Monday 06 July
Sunday 05 July