Minister Akiemboto benadrukt kernwaarden bij kennismaking
18 May 2019, 01:43
foto
Minister Sergio Akiemboto spreekt de staf van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen toe. Naast hem zijn echtgenote Valeenee Wasimin. Links secretraris Sandra Esseboom en directeur Dave Abeleven. (Foto: NH)


Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft tijdens de kennismaking met staf en personeel op het departement uitgelegd dat hij transparantie hoog in zijn beleid voert. De basis kernwaarden voor een goede en duurzame samenwerking zijn volgens hem: integriteit, loyaliteit en deskundigheid.

De minister is vastberaden om transparantie te handhaven als een onwrikbaar beleid binnen het ministerie waar hij nu de scepter zwaait. Na een warm onthaal door een ruime achterban vanuit Brokopondo, bracht de Akiemboto donderdag zijn eerste bezoek aan zijn nieuwe werkplek. Samen met directie en staf besprak hij de lopende zaken alsook de kwesties die prioriteit genieten om de taakstelling van het ministerie, zoals vastgelegd in het beleid, vorm te geven. Dit alles vooruitlopend op de begrotingsbehandeling die maandag wordt hervat. Als minister van NH moet hij antwoord geven op vragen die Assembleeleden hebben gesteld in de eerste ronde. 

Minister Akiemboto sprak zijn staf moed in en voegde het volgende aan toe: “kan niet ligt op het kerkhof, wil niet ligt ernaast. De natuurlijke hulpbronnen van Suriname zijn voor de Surinamers en het is onze gezamenlijke taak om er zorg voor te dragen dat de productie op een efficiënte en duurzame wijze wordt beheerd en ontwikkeld," stelde de bewindsman. Zijn team wordt versterkt bij NH door secretaris Sandra Esseboom, uitgeleend door NV Grassalco.