President bedankt ministers voor hun bewezen diensten
18 May 2019, 00:48
foto
President Desi Bouterse heeft afscheid genomen van de ministers die niet meer deel uitmaken van het regeerteam. Hierna heeft hij vergaderd over de prioriteiten. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft de Raad van Ministers, inclusief de recent vervangen ministers ontvangen op het presidentieel paleis. Hij heeft de ministers die zijn vervangen, bedankt voor hun bijdrage in de afgelopen periode aan de ontwikkeling van land en volk. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

President Bouterse ontving de bewindslieden vrijdag in bijzijn van vicepresident Ashwin Adhin en raadsadviseurs van het kabinet. Na de afsluiting met het oud team heeft het staatshoofd in een besloten meeting met het nieuwe regeerteam de prioriteiten en werkplannen doorgenomen.

Vijf ministersposten zijn opnieuw ingevuld. President Bouterse zei op een persconferentie donderdag dat het nodig was om ministers te vervangen. Dit heeft te maken met de aankomende verkiezingen en met de internationale politieke ontwikkelingen. Het is niet duidelijk geworden waarom de ministers precies zijn vervangen. 

In het regeerteam zijn verwelkomd: André Misiekaba (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Rabin Parmessar (Landbouw, Veeteelt en Visserij), Sergio Akiemboto (Natuurlijke Hulpbronnen) en Vijay Chotkan op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Lekhram Soerdjan zwaait nu de scepter bij Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Hij heeft ruim een jaar leiding gegeven op Landbouw, Veeteelt en Visserij, maar kreeg onenigheid met een deel van zijn staf. Dit was aanleiding voor hem om zijn functie ter beschikking te stellen. Op basis van het beroep van de president is hij aangebleven als minister op een ander departement.