VSB zal onderzoek doen naar omzetdaling
14 Apr 2011, 05:00
foto
Ferdinand Welzijn, voorzitter van de VSB.


De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zal een onderzoek verrichten naar daling van de omzet. "Verschillende leden klagen dat de koopkracht drastisch terug is gelopen. De omzet zou met ongeveer 40% zijn gedaald bij verschillende leden.

Dit zegt Ferdinand Welzijn, voorzitter van de VSB in gesprek met Starnieuws. Hij zegt dat zijn leden zich ernstige zorgen maken over de omzetdaling. "Maar wij willen geen natte vingerwerk verrichten. Daarom zullen wij een onderzoek doen onder onze leden, zodat wij cijfers kunnen presenteren aan de regering", aldus Welzijn.

Ook de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers (Akmos) onder leiding van Sham Binda, zegt dat de omzetdaling duidelijk merkbaar is bij zijn leden. "Er is zelfs sprake van een omzetdaling van meer dan 50%. De meeste mensen kopen de hoogst noodzakelijke goederen. De eerste levensbehoeften zijn de grootste prioriteit voor de samenleving. De situatie kan zo niet doorgaan", aldus Binda.

De VSB en de Akmos hebben een samenwerking met elkaar. Welzijn zegt dat een breed overleg met de regering nodig is. Verschillende groepen worden getroffen door de monetaire en belastingmaatregelen. Daarom pleiten de VSB en Akmos voor een algemeen overleg, waarbij maatschappelijke groepen gehoord moeten worden.
Advertenties