NDP pakt wateroverlast te Boskamp aan
13 May 2019, 23:03
foto
Graafmachine ingezet door NDP-leden, aan het werk te Boskamp. De bewoners hebben aan de bel getrokken bij de NDP-afdeling Saramacca.


Partijleden en sympathisanten van de NDP hebben graafmachines ingezet om de wateroverlast van de plaatselijke bevolking en de landbouwers te Boskamp op te lossen. Per dinsdag zal een totaal van 3 kilometer aan lozingen schoongemaakt zijn, deelt NDP-afdelingsvoorzitter Aroon Samjhawan mee. 

Samjhawan bracht vrijdag met een delegatie een oriëntatiebezoek te Boskamp. Het doel van het bezoek was om na te gaan hoe de geconstateerde wateroverlast snel tot het verleden kan behoren. Door de zware regenval en begroeiing van de lozingen, zijn diverse woongebieden onder water komen te liggen.  De subafdelingsvoorzitter van Calcutta, Umar Taus, had hierover aan de bel getrokken en bij de plaatselijke oriëntatie bleek het probleem zelfs groter te zijn.

Er werd daarom besloten om per direct een machine in te zetten voor schoonmaak van de lozingen. Bepaalde lozingen zijn dichtbegroeid en zijn na meer dan 15 jaar opgehaald. De plaatselijke bewoners hebben hun volledige medewerking verleend en zijn heel erg blij hiermee. Ook de openbare begraafplaats Boskamp is inmiddels schoongemaakt. De resterende kilometers aan lozingen zijn maandag aangepakt. Het werk wordt dinsdag afgerond.


Saturday 30 May
Friday 29 May
Thursday 28 May