LVV haalt trenzen op te Weg naar Zee
24 Apr 2019, 20:47
foto
Het ministerie van LVV bezig met het ophalen van trenzen te Weg naar Zee. Dit moet voorkomen dat landbouwgewassen onder water raken. (Foto: NII)


Trenzen te Weg naar Zee, aan de Kwepiweg, worden opgehaald door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Directeur Deepak Jairam laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat het noodzakelijk is hiermee aan te vangen, aangezien het regenseizoen reeds is ingetreden.

“Tijdens de regentijd kampen de boeren met wateroverlast en raken ze in de meeste gevallen hun oogst kwijt, waardoor ze verlies lijden. De boodschap van president Bouterse is om te werken voor de mensen van dit land, dus slaan we samen de handen in elkaar”, zegt de directeur. Hij deelt mee dat de deuren van de sluis ook zullen worden aangepakt.

Diego Rodriquez, secretaris van de Vereniging Duurzaam Weg naar Zee, vind dit een hele opluchting. Door het ophalen van de trenzen verbetert de ontwatering en zullen de aanplanten van de boeren minder te kampen hebben van wateroverlast. Een deel van Weg naar Zee valt onder het ministerie Openbare Werken, Transport en Communicatie en het andere deel onder LVV. Rodriquez hoopt dat deze ministeries samen zullen werken aan het duurzaam oplossen van dit probleem.