Seedorf keert terug als voorzitter brandweerbond
15 Apr 2019, 02:48
foto
John Seedorf is gekozen als voorzitter van de brandweerbond.


John Seedorf is na drie jaar weer terug als voorzitter van de brandweerbond. Hij heeft met ruime meerderheid de verkiezing gewonnen van tegenkandidaat Michel Jules. Het huidige bestuur onder leiding van Clifton Pahalwankhan heeft zich niet kandidaat gesteld. Tegenover Starnieuws zegt Pahalwankhan dat hij andere uitdagingen heeft. De officiële uitslag krijgt het bestuur maandagavond.

In april 2016 had Pahalwankhan de verkiezing met zes stemmen meer gewonnen van Seedorf. Zijn bestuur kreeg 146 stemmen en Seedorf 140. Pahalwankhan zegt dat er gewerkt is aan de eenheid binnen de organisatie. Het ledental is van 446 gegroeid naar 689. "Het is aardig gelukt om het vertrouwen tussen de twee groepen te krijgen," concludeert de vakbondsleider.

Seedorf had reeds 24 jaar de leiding van de bond. Er kwam onenigheid binnen de organisatie, waarbij er op gegeven moment twee besturen waren. De rechter besloot dat er verkiezingen gehouden moesten worden. Deze werden nipt gewonnen door Pahalwankhan. Seedorf die reeds gepensioneerd is, maakt nu weer zijn rentree. De verkiezingen zijn vrijdag en zaterdag gehouden. De formele uitslag zal de komende week op een algemene ledenvergadering worden bekendgemaakt. Pahalwankhan zegt dat hij hierna de hamer met alle stukken formeel zal overdragen aan Seedorf.