Veilig drinkwater voor Peleletepoe
12 Feb 2019, 09:37
foto
De opening van de waterleidinginstallatie te Peleletepoe. (Foto: MZ)


De waterleidinginstallatie te Peleletepoe is in gebruik genomen. De lokale bewoners zijn blij met de aanwinst, die ervoor zorgt dat water uit de rivier wordt gepompt, gezuiverd en gedistribueerd naar de huishoudens. Het gaat om een project van Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ), in samenwerking met Amazon Conservation Team Suriname (ACT) en Volksgezondheid.

Het doel van het project is de Inheemse gemeenschap voorzien van veilig drinkwater. De MZ benadrukt dat gezond en veilig drinkwater voorwaarde is voor gezonde en productieve leefgemeenschappen in het binnenland. De stichting geeft aan dat zodra de middelen beschikbaar zijn, zij samen met anderen altijd hieraan zal bijdragen.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid was aanwezig bij de opening. Minu Parahoe, directeur van ACT, is blij dat het project volgens planning is opgeleverd. ACT heeft voor de financiën gezorgd en MZ voor de technische consultant. De transportkosten zijn gedekt door het ministerie van Volksgezondheid, meldt de MZ.
Advertenties

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July