Gersie bij 3 jaar president CBvS: Nog veel uitdagingen
02 Feb 2019, 00:51
foto
Glenn Gersie, president van de Centrale Bank van Suriname.


De president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, stond vrijdag stil bij het feit dat hij drie jaar geleden in deze functie is benoemd door de regering. "Het gaat om heel verantwoordelijk werk met nog steeds grote uitdagingen. Ik ben vastberaden om samen met staf en personeel mij te blijven inzetten voor land en volk," zegt de governor in gesprek met Starnieuws.

Gersie zegt dankbaar te zijn met de ondersteuning die hij krijgt op de bank om de zware job te kunnen verrichten. Hij heeft directie, staf en personeel gecomplimenteerd voor de constructieve opstelling naar de bank toe. Hij roept eenieder op om steeds professioneler te zijn in het werk en elke dag met trots de werkdag aan te vangen en te beëindigen.

De bank zal met een intensieve voorlichting komen over zaken die te maken hebben met witwassen van geld en financiering van terrorisme. Dit jaar wordt een National Risk Assessment gehouden. In 2020 wordt Suriname beoordeeld door de Caribbean Financial Action Task Force. Diverse zaken moeten tussen nu en volgend jaar in orde worden gebracht, benadrukt Gersie. Hiervoor wordt met diverse autoriteiten die betrokken zijn, intensief samengewerkt. Hij gaat vol goede moed de komende uitdagingen aan.

Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July