Moderne brandweerwagen voor Kabalebo
19 Nov 2018, 12:38
foto
Bestuursressort Kabalebo heeft een moderne brandweerwagen ter beschikking gekregen. (Foto's: BIC Kabalebo)


Het bestuursressort Kabalebo heeft een moderne brandweerwagen met blusvoertuig ter beschikking gekregen. Districtscommissaris (dc) Theresia Cirino zegt dat het proces een jaar geleden is opgestart. De brandweer van Kabalebo had dringend een nieuw blusvoertuig nodig.


Dit nieuwe voertuig is moderner, beter te onderhouden, beter begaanbaar op de wegen van Kabalebo, is van een goed merk en de onderdelenvoorziening is gegarandeerd, zegt de dc. De oude brandweerwagen voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd, aangezien deze veel roestvorming en slijtage heeft en niet meer bedrijfszeker is.

Met het nieuwe blusvoertuig is de primaire bluswatervoorziening gegarandeerd.
Met het oog op de toekomstige ontwikkelingen in Kabalebo, is dit voertuig noodzakelijk, benadrukt Cirino. Zij is samen met het management van de brandweer hard bezig is om de brandweerzorg in het gebied te verbeteren. De wens voor een brandweerkazerne en training van lokale krachten voor de brandweer Apoera zijn ook enkele zaken die de brandweerzorg ter plekke kunnen verbeteren.

Met medewerking van aannemingsbedrijf Baitali NV is de brandweerwagen met blusvoertuig vanuit Nickerie zaterdag naar Apoera getransporteerd. De manschappen van de brandweer hebben een garage gebouwd voor het voertuig.
Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August