Column: Politieke Borrelpraat #428
30 Sep 2018, 21:31
foto
Protesterende mensen bij het oud-Vlaggenplein vrijdag. De mensen uiten hun gevoelens met teksten op borden. (Foto: Raoul Lith)


“Jongens, hebben jullie die frontpagefoto gezien van een van de ontevreden vrouwen op het oud-Vlaggenplein, nee, het gaat om dat bord dat ze liet zien.”
Ja, mijn complimenten voor dat nette handschrift, regelmatige regels, de met rood gehighlighte woorden, zonder spellingfouten, ja, ik heb het meteen gelezen.”
“Een veel betere vertoning dan dat flodderige bord met ‘Sorry’ erop gespoten en dan in het klein, slordig en haastig: ‘sorry M.N., sorry W.C., sorry….”
“Ja oké, is mooi, maar meester, wattebout de inhoud van dat bord?”
“Bedoel je: ‘Door dit beleid staat de vrouw radeloos, hulpeloos, machteloos…”
“Ja, onder andere dat, ja. Ik bedoel: staat alleen de vrouw er door dit beleid zo slecht voor? Hebben mannen het zo goed?”
“Misschien zetten die ook die dure ‘weave’ voor hun haren.”
“Ik denk dat velen van ons uit zuinigheidsoverwegingen hun hoofd liever kaalscheren. Dan kunnen ze zeggen: geen haar op m’n hoofd denkt aan zus of zo.”
“Maar op dat mooie bord stond ook dat de vouwen daar op dat plein het erg vinden dat er over de invoering van een tippelzone wordt gesproken.”
“Tja, niet zo best, maar dit voorkomt dat er overal in de binnenstad sluipfasi en fasi-sluip getippeld wordt.”
“Dus als je van een ‘Keetje Tippel’ wil snoepen, moet je naar de Tippelzone om een keuze te maken. Alle tippelaarsters buiten die zone, lopen kans opgepakt te worden.”
“En tussen haakjes: wie tippelen er daar overwegend, al is het uit pure noodzaak? Mannen of vrouwen?”
“En tippelen zal je nooit kunnen uitroeien, dan liever reguleer en controleer je het. Plus dan weet ik dat ik niet lastiggevallen kan worden door een tippelaarster of een tippelaar als ik van een receptie of een restaurant of bar kom.”
“In Curaçao ging men jaren terug toch ertoe over om de zaak te ordenen door een compleet dorpje met alles erop en d’r aan buiten de stedelijke omgeving op te zetten, met nette appartementjes waar de tippelaars, pooiers enzo een vergunning kregen.”
“Jaaah, dat is Campo Allegre. Boi, je kan daar zuipen, buipen, nuiken, luiken, kuiken, puiken, ruiken, tuiken, duiken, guiken en fuiken. Campo werd al gauw een top-toeristische attractie.”
“Oké, ik ga dus voor ordening van de tippelarij in de binnenstad.”
“Ik zie dat niet zitten in dit land waar we sinds de koloniale tijd een broertje dood hebben aan ordening en regelgeving.”
“Aaay, kijk wat er van de zo geroemde ‘ordening van de goudsector' geworden is. Dan wil men nu weer geld gaan uitgeven om een nieuwe ordening op te starten? Dan hebben schimmige toppers achter de schermen daar hele grote belangen met hun doorverhuurde concessies?”
“Oké, maar heren, ik zie een verontrustende ontwikkeling, waarbij feministische vrouwen om juichen: ‘hoera, weg met die vieze, smerige, verkrachtende mannen.”
“Bedoel je die veroordeling van Bing Brosby dat hij vrouwen bedwelmde en daarna ter consumptie nam?”
“Jeetje, je hebt zoveel geld, waarom ga je vrouwen drogeren om ze dan te gebruiken?”
“Misschien heeft hij een zeldzame seksuele afwijking: hij kan het alleen maar echt doen met bedwelmde vrouwen. Wie weet.”
“Maar steeds meer merk je dat vooral Amerikaanse vrouwen na tien en zelfs na tientallen jaren erachter komen dat een intussen invloedrijke man ze eens had ‘verkracht’; wat is dit nou voor toestand?”
“Zoals die ene die onlangs zat te blèren dat een man die nu kandidaat voor het hooggerechtshof is, toen ze beiden tieners waren in 1982 op haar had gelegen en dat andere vieze jongeheren erbij stonden en lachten.”
“Wat deed ze dan als jongedame in het gezelschap van die ‘viezerikken?”
“En was ze wel nuchter, want we weten hoe ook die Amerikaanse tieners uit hun bol kunnen gaan met alcohol en weed. Zie bijvoorbeeld hun ‘spring-break’. Jeetje, da’s niet normaal meer.”
“Maar was ze na al die jaren zeker dat die ‘vieze jongeman’ die toen op haar gelegen had, de huidige hooggerechtshof kandidaat van Trumpie is?”
“Nou, hoor haar antwoord, volgens mij goed ingestudeerd met haar advocaat: ‘ik ben daar net zo zeker van, zoals ik er nu zeker van ben dat ik met jullie praat,’ of iets in die geest.”
“Naaaaw, zeg je daarmee dat je die huidige kandidaat-opperrechter positief heb herkend?”
“En waarom herinneren deze vrouwen zich zulke ‘verkrachtingen’ opeens na 10 of 20 jaar, vooral als het om een politiek of financieel succesvolle man gaat?”
“Maar meestal is het wel waar dat ze met elkaar een ding hadden. Zie dat geval met de voetballer Ronaldo. Alweer een Amerikaanse vrouw klaagt hem onlangs aan dat hij haar een tiental jaren geleden verkracht had, in een hotelkamer.”
“En wat zegt Ronaldo?”
“Dat ze vrijwillig met hem de kamer is ingedoken.”
“Natuurlijk is dat niet de schuld van die mooie vrouwen die hun uiterlijke schoonheid misbruiken om een of andere beroemde of hartstikke rijke man te verleiden.”
“Dan moeten die zich weten te beheersen, laten we eerlijk zijn.”
“Als mannen de verleidingen van vrouwen konden weerstaan, was de mens allang uitgestorven.”
“Maar in dat geval van Ronaldo is er iets niet pluis. Tijdens zijn partijtje bal in bed schreeuwde die dame op een gegeven moment dat hij moest ophouden, hij deed haar pijn, maar hij wist van geen ophouden.”
“Natuurlijk niet; hij was aan de bal en rende al zigzaggend naar die open goal en schoot…. Goaaaaaal, die zat en de keeper huilde.”
“En de schutter vroeg: heb ik je pijn gedaan’? En die jongedame zei: ‘ja’. En toen ging Ronaldo door de knieën.”
“Zeker zag hij dat ze bloedde.”
“Maar dan heeft hij waarschijnlijk een andere ingang gebruikt, misschien de dienstuitgang in plaats van de hoofdingang. Misschien was dat zijn seksuele kiek.”
“En misschien om dát te verzwijgen, gaf hij haar 375.000 US$ zwijggeld.”
“Maar dan is ze in feite strafbaar als ze dat heeft geaccepteerd.”
“Ach kom. Intussen a moni keba en mevrouwtje en haar advocaat zien hun kans schoon om te proberen onze Ronaldo, liefst buiten de rechtszaal om, weer wat tonnen US lichter te maken.”
“Lijkt dat ook niet een beetje op het geval van onze geestelijke hof adviseur en bijna ambassadeur in Israël, die zijn haan probeerde fier te laten kraaien in een Van der Valk hotelkamer?”
“Jaaaah, daar zeg je wat. Hij nam een bang en onzeker schaap onder zijn hoede en bracht het woord tot en in haar. En na de daad wilde hij de zaak met mama niet christelijk regelen en toen werd het onchristelijk gedaan. En nu is onze pastor al z’n herderlijke topfuncties kwijt.”
“Zien jullie waarom de man wordt geacht zich te houden aan één vrouw? Al zijn vooral de verboden vruchten zo lekker, maar de nawerking kan ronduit vernietigend zijn.”
“Maar al dat overspel en die verkrachtingen doen al die vieze mannen toch met heilige, schone, eerlijke en niet op geld beluste vrouwen?”
“Natuurlijk, want alleen wij mannen zijn die smeerlappen.”
“De enige manier om dit ‘ik ben eens verkracht-gedoe’ uit de wereld te helpen, is dat er wereldwijd een wet moet worden aangenomen dat vermeend seksueel misbruik binnen een jaar na de daad moet zijn aangebracht, anders verjaart het.”
“Lieb’a onsmakelijk gedoe disi. Zijn jullie niet blij dat de scholen maandag normaal opengaan?”
“Ja, dat werd tijd. Ik bedoel: die kinderen hebben er niet om gevraagd dat magermans Macho niet kan praten met iron lady Macha.”
“Omdat Macha het praten met Macho uit de weg gaat.”
“En dat Macho gaat blèren bij de pres en de vp dat er niet te onderhandelen valt met Macha.”
“Wat een kinderachtig gedoe, moet ik zeggen.”
“Gelukkig is Macha zoals Stef Bloc in Ptata, door het stof gegaan door excuses voor haar weave-uitspraak te vragen.”
“Maar ons Wilgootje gaat door met zijn kort geding tegen Iron lady.”
“Dan zal die het afleren om allerlei niet te bewijzen dingen via de radio rond te bazuinen.”
“Dus die fictieve uren van Wilgo zijn niet waar?”
“Natuurlijk is dat waar. Maar als je het niet kan aantonen, moet je daar als bewindsvrouw niet over praten.”
“Maar het is goed dat de vp hun naar de onderhandelingstafel heeft gestuurd en wel op dinsdag. Niet eerder, anders zou hij aan Wilgo’s dwingelandij hebben toegegeven.”
“Maar Wilgo heeft wel gelijk dat er veel meer in ons onderwijs geïnvesteerd moet worden. Wil je een betere kwaliteit, begin ze beter te betalen. Dan kan je je kwaliteitseisen aanscherpen. Plus krijg je bij de instroom van nieuwe leerkrachten een beter niveau.”
“Ik bedoel, als leden van onze Machteloze A-sem-lee voor gemiddeld drie maal per maand openbaar vergaderen ook nog eens 45% vervoerstoelage krijgen, mogen de onderwijzers ook zo een autotoelage krijgen voor 5 dagen per week van en naar het werk rijden.”
“Daar is geen geld voor.”
“Dan moet daar ook geen geld voor zijn voor die Asemlee-isten. Geen recht voor allen, geen recht voor één.”
“Vincent, geef me een koude dyindya biri om door te spoelen. Proost heren.”

Rappa
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February