Suriname Eye Center wordt uitgebreid en gemoderniseerd
01 Jun 2018, 15:01
foto
(Van links naar rechts) A. Jaggesar, W. Boedhoe, S.Kalathil, V. Kirpalani, C. Redan,
A. Bueno de Mesquita en J. Pawiroredjo. (Foto: AZP)


Het Suriname Eye Center van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) wordt uitgebreid en wordt ook gemoderniseerd. Er is een intentieverklaring getekend met de Stichting Kirpalani, Rosebel Gold Mines en de Nationale Ontwikkelingsbank. Kirpalani en Rosebel zullen een belangrijk deel van de financiering voor hun rekening nemen.

Het Suriname Eye Center behoort tot een van de grootste afdelingen van het AZP. In 2017 werden ongeveer 4000 oogoperaties verricht terwijl ca. 70.000 poliklinische consulten gedaan werden. Er werken totaal 71 medewerkers. Reeds jaren behoort het Suriname Eye Center tot één van de beste in de regio, waarbij er ook ondersteuning aan eilanden in het Caribisch Gebied wordt gegeven, zegt het AZP in een persbericht.

"Oogheelkundige zorg is in ons eigen land in de afgelopen 10 jaar door het Suriname Eye Center naar alle districten en grote dorpen in het binnenland gebracht, waarbij er ook operaties ter plaatse zijn verricht. Reeds enkele jaren kan de fysieke capaciteit van het huidig gebouw van het Suriname Eye Center de gestegen toename van patiënten en behandelingen niet meer aan."

Het AZP zegt bijzonder ingenomen te zijn met het particuliere initiatief van de Kirpalani Stichting en Rosebel Gold Mines, die samen met de Nationale Ontwikkelings Bank een belangrijk deel van de financiering van deze uitbreiding en upgrading op zich zullen nemen. Dankzij de ontwikkelingspartners zijn de middelen veilig gesteld om te starten met de bouw, en verwachten we oplevering eind 2019 te realiseren, zegt de directie. Met deze stap stelt het AZP voldoende oogheelkundige capaciteit veilig voor de komende 20 jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May