Bolivia: Zeven doden bij politieactie beruchte gevangenis
15 Mar 2018, 09:09
foto
De Palmasola-gevangenis is gevestigd in de Boliviaanse stad Santa Cruz. (Getty Images)


In een beruchte overvolle gevangenis in Bolivia zijn woensdag zeven gevangenen gedood bij een politieactie. Ongeveer 2.000 officieren vielen voor de dageraad de Palmasola-gevangenis in Santa Cruz binnen.

De bestorming volgde op een gevangenisopstand vorige week door gedetineerden die ontevreden waren over het opheffen van bepaalde privileges. Politiechef Alfonso Mendoza zei dat er sprake was van "complete wetteloosheid" in de gevangenis, die de reputatie heeft één van de gewelddadigste te zijn in Bolivia.

Meer dan 5.200 mensen worden vastgehouden in Palmasola, maar slechts een paar honderd zijn veroordeeld. De anderen wachten op een rechtszaak.

De vervangende minister van Binnenlandse Zaken, Jose Luis Quiroga, zei dat de gevangenen zich met vuurwapens "hebben verzet tegen de inval van de politie." De politie meldt dat ze de controle over de gevangenis hadden herwonnen nadat ze enorme hoeveelheden drugs, alcohol en wapens hadden ingevorderd.

De gevangenisopstand begon bijna 10 dagen geleden, nadat de Boliviaanse regering kinderen onder de zes jaar had verboden om familieleden in de gevangenis te bezoeken. Paus Franciscus bezocht Palmasola in 2015 en ontmoette gevangenen die klaagden over onmenselijke omstandigheden in de gevangenis.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April