Noersalim voert overleg met Servische Buza-minister
05 Nov 2017, 16:33
foto
Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken tijdens het overleg met de Servische minister van Buitenlandse Zaken, Ivica Dačić. (Foto: Tanjug)


Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken had donderdag een ontmoeting met de eerste vicepremier en de minister van Buitenlandse Zaken (Buza) van Servië, Ivica Dačić . De Servische bewindsman zou “diepe waardering hebben uitgesproken voor het besluit van Suriname om zijn erkenning van de onafhankelijke en soevereine republiek Kosovo in te trekken.”

Dačić heeft minister Noersalim in Belgrado verwelkomd. Hij heeft onderstreept dat een dergelijk besluit een teken van vriendschap is en ongetwijfeld zal bijdragen aan nauwere relaties en versterking van de samenwerking tussen Servië en Suriname. Noersalim heeft volgens een verklaring van de Servische regering benadrukt dat de regering van Suriname groot belang hecht aan het beginsel van geen inmenging in interne aangelegenheden, in het bijzonder van bevriende naties als Servië.

Noersalim heeft erop gewezen dat het besluit om de erkenning van de eenzijdig uitgeroepen onafhankelijkheid van Kosovo in te trekken, principieel is en dat het na lang overleg is gekomen en in overeenstemming is met de president van Suriname. Noersalim is het ermee eens dat deze beslissing een goede basis vormt voor de ontwikkeling van de bilaterale samenwerking tussen Servië en Suriname met name op het gebied van de economie.

Noersalim en Dačić hebben ook de eerste concrete vormen van samenwerking besproken. De twee landen zullen in de komende periode intensief hierop werken, zegt een verklaring van het Servische ministerie van Buitenlandse Zaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May