Eugene van der San neemt leiding Juspol over
03 Apr 2017, 12:14
foto
Minister van Justitie en Politie ad interim, Ferdinand Welzijn, tekent het protocol van overdracht. (Foto's: Juspol)


Eugene van der San heeft vandaag het beheer over het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) ‘in handen gehad’. Minister van Justitie en Politie ad interim, Ferdinand Welzijn, heeft vandaag de documenten daartoe overgedragen aan Van der San.

Na de protocollaire ondertekening heeft Welzijn het organogram, het concept beleidsplan 2016-2020 van het ministerie, de begroting over het dienstjaar 2016, de concept begroting over 2017 en het document van realisatie van de dienstonderdelen overhandigd aan minister Van der San.

De voormalige directeur van het Kabinet van de president, volgt Jennifer van Dijk-Silos op als minister van Justitie en Politie. De gewezen minister had het ministerie op 23 maart overgedragen aan minister Welzijn van Handel, Industrie en Transport.

Van der San was sinds 2010 directeur van het Kabinet van de president. Hij heeft daarvoor gewerkt op het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar hij als hoofd Algemene Zaken begon. Hij heeft vervolgens de functies van departementssecretaris, onderdirecteur en directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken ingevuld. Vanaf vandaag heeft hij de leiding over het departement van Justitie en Politie.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May