Beschadigde Tibitibrug gesloten voor vrachtverkeer
22 Feb 2017, 22:12
foto
Deskundigen nemen de schade aan de Tibitibrug op. (Foto's: BIC-Para)


Een overbeladen houttruck die reed over de brug over de Tibitirivier, heeft deze beschadigd. Dit zeggen de bewoners van het dorp Tibiti. Een dwarsligger van de 75 meter lange brug is doorgezakt. De overspanning is per direct gesloten voor alle vrachtverkeer. Deskundigen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) noemen de schade aanzienlijk.

Deskundigen van het ministerie hebben zich ter plaatse georiënteerd. Ritesh Moerlie, waarnemend coördinator van de afdeling Wegen-sectie Zuid, geeft aan dat een aannemer deze week herstelwerkzaamheden zal uitvoeren aan de brug. Onder meer zullen de pijlers worden verstevigd, en dekplanken en rijplanken worden vervangen. Tijdens de werkzaamheden zal er geen verkeer over de brug mogen en nadien zal alleen personenverkeer worden toegestaan.

Intussen is ook de rijweg naar West Suriname in opdracht van de minister van OWT en C, gesloten voor alle vrachtverkeer boven 4-ton, door de slechte staat van de rijweg en de aanhoudende regens, zegt het BIC-Para. Er vindt veel houttransport plaats vanuit de gebieden Fala Watra, Kaaimanston, Wita Gron en Tibiti naar zuidelijke richting. Hierdoor vertoont de rijweg Zanderij-West Suriname veel kuilen en zandoppersingen, zegt het BIC-Para.
Advertenties