NPS-voorzitter: Terugroepwet is voor behoud 2 zetels
14 Aug 2016, 14:53
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland. (Foto: René Gompers)


NPS-voorzitter Gregory Rusland vindt dat het behandelen van de Terugroepwet maandag te maken heeft met het behouden van de twee zetels die Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan bezet houden. Het gaat om zetels van de oppositie, benadrukt Rusland in gesprek met Starnieuws. "Er zijn al zeven uitspraken geweest van diverse rechters. Deze komen allemaal neer op dat de heren Sapoen en Chitan sinds december 2015 geen Assembleeleden zijn, maar wij merken dat de coalitie toch wel er alles aan doet om die twee zetels te behouden, zodat zij toch een ruime meerderheid hebben," stelt Rusland.

De politicus voert aan dat de coalitie bereid is wetten te aan te passen, midden in rechtsprocessen die gaande zijn. In een samenleving waar wet en recht geldt voor eenieder, zou dit niet kunnen. De oppositie wendt de mogelijkheid die zij heeft aan om ervoor te zorgen dat de wet nageleefd wordt. De behandeling van de Terugroepwet nu is om koste wat het kost de twee zetels te behouden voor de coalitie.

Rusland zegt dat de oppositie de stappen die gezet worden nauwlettend volgt en volgens de principes van de rechtsstaat de rechtsmogelijkheden gebruikt. Hoewel zeven vonnissen nog niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, neemt het vertrouwen van de oppositie in het systeem niet af. "Wij moeten door blijven gaan en ervoor zorgen dat er nog meer uitspraken komen, totdat wij uitgekeken zijn, dan zullen wij andere maatregelen moeten nemen om ervoor te zorgen dat er wel naar ons wordt geluisterd. Aan de rechter wordt gevraagd om Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons te verbieden om Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan uit te nodigen voor activiteiten van de volksvertegenwoordiging.
Advertenties

Friday 20 September
Thursday 19 September
Wednesday 18 September