Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs levert 1e lichting
12 Aug 2016, 14:12
foto
Onderwijsminister Robert Peneux met een deel van de geslaagden van het SMO. (Foto: minOWC)


Het Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs (SMO) heeft de eerste 66 geslaagden opgeleverd. Dat is 37% van de in totaal 177 leerlingen tussen 17 en 25 jaar. Het instituut is speciaal opgericht om drop outs een kans te geven zich verder te scholen.

“Suriname staat op de hoogste plaats als het gaat om drop outs. We zitten nog met ons oud onderwijssysteem,” zei minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur woensdag bij de diploma-uitreiking van deze scholieren. Geslaagden van het SMO kunnen naar het Imeao, maar ze moeten eerst in het schakeljaar, willen ze doorstromen naar de Anton de Kom Universiteit.

Deze barrière moet volgens minister Peneux worden doorbroken. Scholieren die het toelatingsexamen hebben gehaald, bestaat de mogelijkheid tot toelating voor dag VWO of Havo met het SMO-diploma. SMO is modulair opgezet, wat betekent dat je voor alle vakken vanaf het eerste jaar een voldoende moet behalen om de eindstreep te halen, legde de onderwijsminister uit. “De economische situatie mag niet maken dat je niet verder studeert. Maak gebruik van de beurzen en van de Nationale Ontwikkelingsbank voor een studiefinanciering.” Hij heeft de scholieren erop gewezen dat de diploma’s erkend zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May