Xaviera Spong schrijft Suripop XIX op haar naam
07 Aug 2016, 00:00
foto
Componist Xaviera Spong en vocalist Roché Pinas, meer bekend als Benjamin Faya nemen de prijs in ontvangst.
(Foto: René Gompers)


Suripop XIX is gewonnen door de componist Xaviera Spong met Yu kor’mi ati. Geïnspireerd door haar eigen levensverhaal kroop zij in de pen om de tekst van dit lied te schrijven. Zij heeft voor het eerst meegedaan met het componistenfestival. De tweede plaats gaat naar Carla Lamsberg met de compositie Parwa Busi Tori. Zij is debutant bij het componistenfestival. Judith Lochem is met No Fergiti op de derde plaats geëindigd. Zij heeft ook voor het eerst meegedaan met Suripop.

De beste videoclip is eveneens gegaan naar Xaviera Spong met Yu kor’mi ati. Deze prijs is voor de eerste keer ingevoerd door stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur. De beoordeling vond plaats door een speciale jury en het publiek. De clip is geproduceerd door Valentino Zschuschen. Opvallend is dat drie dames de winnaars zijn van het componistenfestival. Er hebben zes vrouwen en zes mannen meegedaan aan het festival. Voor het eerst in de geschiedenis zijn drie dames die ook nog voor het eerst meedoen in de top drie beland.

De stichting Brasa Dey Rotterdam heeft de winnaar en de zanger Roché Pinas, meer bekend als Benjamin Faya, uitgenodigd om het lied te presenteren in Ahoy. Deze uitnodiging is bedoeld om Suripop ook in het buitenland te promoten. De prijs aan de winnende componist werd uitgereikt door minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April