IMEAO 2-studenten organiseren eendaagse beurs
17 Jun 2016, 20:56
foto
Minister Robert Peneux opent de eendaagse beurs van het IMEAO2. (Foto: MinOWC)


In de nieuwe opzet van het IMEAO komt de student direct in contact met de praktijk en worden praktijkvaardigheden direct aangeleerd. Dit zei een tevreden minister van Onderwijs Wetenschappen en Cultuur (MinOWC), Robert Peneux, vandaag bij de opening van de eendaagse beurs die door de studenten van het IMEAO2 zelf, is georganiseerd. De directeur van de school, Lucien Rotsburg zegt dat het de eerste keer is dat dit gebeurd is.

Het gaat om de studenten van de studierichting Assistant Front Office Manager 3 (AFMA 3) van het IMEAO 2, die in het kader van het vak planning en organisatie van evenementen en managementvaardigheden, de beurs opzetten. Het doel is om de overige en toekomstige studenten te informeren over de mogelijkheden die het IMEAO biedt en welke richting zij op kunnen, nadat zij hebben afgerond. Peneux ziet dergelijke initiatieven om studenten in te lichten over studiemogelijkheden in eigen land gaarne tegemoet, gaf hij aan.

Peneux benadrukte dat het instituut in zijn nieuwe structuur een wettelijke basis heeft, omdat alle diploma’s per ministeriële beschikking zijn goedgekeurd. De docenten van het IMEAO zullen volgens hem ook geprofessionaliseerd worden in een aantal vaardigheden en competentiegericht onderwijs, om uiteindelijk de kwaliteit van het instituut op te trekken.

Rotsburg zegt dat de beurs behoort tot het praktische gedeelte van het vak planning en organisatie van evenementen en managementvaardigheden. De studenten zullen beoordeeld worden op de wijze van voorbereiding, de opzet en de afsluiting van de beurs. Tijdens de beurs waren onder andere De Surinaamsche Bank, FHR school of Business, Boshuizen Training & Consultancy Suriname, Stichting Lobi, UNASAT en het Algemeen Bureau voor Statistiek, aanwezig om informatie te verschaffen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May