Al-Khemia Foundation finaliseert aquaponics systeem
12 Jun 2016, 11:11
foto
Het Aquaponics systeem ontworpen door Al-Khemia Foundation voor het geven van les in geïntegreerde urbane landbouw.


Al-Khemia Foundation heeft een eigen Aquaponics systeem ontwikkeld. De Aquaponics Les Installatie (A.L.I.) combineert aquacultuur, kassenteelt, hydroponics, composteren en pluimvee op een kleine oppervlakte (18m2). De A.L.I. is ontworpen en gebouwd om les te geven in geïntegreerde urbane landbouw, zegt Anwar Alibux, medeontwerper en voorzitter van Al-Khemia. Het project is gericht op mensen die wonen in de stad of maar weinig terrein hebben om op te werken.

Doksen, tilapia, kwikwi, slablad, tayerblad en soepgroente kunnen in dit geïntegreerde systeem worden geproduceerd. De A.L.I is het tweede systeem dat Al-Khemia heeft gebouwd, het 3e en 4e zijn nu in aanbouw en moet commercieel soepgroenten en diverse kruiden gaan produceren. Mensen kunnen de bouw, onderhoud, reparatie en gebruik nu makkelijker aanleren. Er worden ook handleidingen gemaakt voor voeding, pestbeheersing en onderhoud, zegt Alibux.

De A.L.I heeft 1000 liter aan visvijver met 60 vissen, 340 planten en 6 doksen. Deze wordt ook gebruikt om te experimenteren met verschillende flora en fauna. Er wordt gekeken hoe de plantjes groeien en welke lasten ze ondervinden. Uiteindelijk moet een systeem worden afgestemd op maar een paar type flora die gelijkwaardige voeding en zon nodig hebben. De lessen die worden geleerd worden toegepast in steeds verbeterende ontwerpen en modellen. Uiterlijk 1 december 2016 moeten zes urbane landbouw systemen van Al-Khemia actief zijn, deelt Alibux mee. Allemaal op verschillende locaties en onder toezicht van verschillende leden/partners binnen Groot-Paramaribo.

“Met 6 tot 10 m2 kun je al heel wat doen; 30-60 vissen, 100+ plantjes, 6-10 doksen of kippen," zegt Alibux. Voedselzekerheid is een grote zorg in slechte economische tijden. Ook voedselveiligheid is belangrijk. De Agro Engineering Program verbiedt het gebruik van pesticiden en limiteert het gebruik van kunstmest en commerciële visvoer. Er wordt een biologisch keurmerk uitgegeven voor de huishoudelijke en commerciële landbouw installaties die met Al-Khemia zijn verbonden.

Bezoekers kunnen elke vrijdagmiddag bij A.L.I.aan de Fredrikshoopweg no 61 langslopen voor meer informatie.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April