Alle achttien scholen van Brokopondo krijgen schooltuin
08 May 2016, 14:12
foto
Onder begeleiding van LVV-coördinator Regio-Midden, Humphrey Warsodikromo, wordt een citrus geplant op het schoolerf van LBO-Brokopondo. (Foto: LVV)


Het startsein voor het project De Groene Leskist: Klimaat en biodiversiteit voor scholen in Brokopondo vond zaterdag plaats. Op de achttien scholen in dit district, worden bestaande tuinen aangepakt en daar waar er nog geen tuin is, wordt één opgezet. Kansfonds is de organisatie die zorg draagt voor de financiering van het project, waarvan Loes Trustfull de trekker is.

Trustfull deelde mee dat het uiteindelijke doel van dit project is gemeenschapsontwikkeling in Brokopondo. Deze kick-off is een aanzet om de districtsbewoners te stimuleren en te motiveren om met landbouwactiviteiten bezig te zijn. Zij kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkeling van het district, waaronder het exporteren van gewassen naar het buitenland. Na de toespraken vond de opening van het Groene Lokaal plaats dat op LBO Brokopondo is ondergebracht. In het lokaal mochten de aanwezigen de tentoongestelde milieuvriendelijke lesmaterialen en werkstukken, welke door de LBO-leerlingen zijn vervaardigd, bewonderen. Dit lokaal zal zich volledig richten op de activiteiten met het accent op milieu-vriendelijke en organische aspecten.

Onder begeleiding van landbouwvoorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), hebben enkele gasten citrus-, tomaat, antroewa en boulangerplantjes overgeplant in de tuin van LBO-Brokopondo. Het ministerie van LVV heeft tientallen citrus- en groenteplantjes geschonken ter ondersteuning van dit project. De landbouwvoorlichters verzorgen dit weekend trainingen voor de vertegenwoordigers van de scholen en vrouwenorganisaties. Zij gaan op hun beurt het aangeleerde overdragen aan de scholieren en andere belanghebbenden in het district.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May