Nickerie heeft getrainde wondverzorgers erbij
30 Apr 2016, 19:15
foto
De acht medewerkers met hun certificaat voor de training wondassistent en wondverzorger.


Acht medewerkers van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie zijn getraind tot wondassistent en wondverzorger. Ze zijn opgeleid binnen het twinningsproject ‘Zorgvernieuwing bij de opzet van voetzorg in Suriname.’

De medewerkers en ziekenhuis –directeur Antoine Elias zijn ervan overtuigd dat de patiënten nu een betere zorg kunnen krijgen. Projectmanager Dennis Caffé zegt dat het geen gemakkelijke cursus is geweest. “Het vergt veel van je.” Er moet in korte tijd veel worden geleerd, zowel theoretisch als praktisch. Hij heeft erop gewezen dat deze cursussen er niet alleen zijn om te leren hoe om te gaan met een wond maar “hoe ga je om met een patiënt met een wond.”

Caffé: “Jullie zijn niet alleen getraind om daar iets aan te doen, maar jullie zijn ook ambassadeurs van het denken over wondverzorging. Het trainingsproject is een uitvloeisel van het project dat de stichting One Stop Shop voor chronische ziekten samen met de Coördinatie en Ondersteuning Gezondheidszorg in Suriname had ingediend om voetzorg voor mensen met diabetes in Suriname op te zetten.

De training is behalve in Nickerie ook in Paramaribo verzorgd.
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October