Groep Politiebond wil voorzitter Ramjiawan afzetten
12 Apr 2016, 16:21
foto
Mielando Atompai, Sergio Gentle en Raoul Hellings hebben een motie van wantrouwen ingediend tegen de voorzitter van de politiebond, Robby Ramjiawan. (Foto: René Gompers)


De voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Robby Ramjiawan, heeft op de algemene ledenvergadering (alv) vandaag besloten om een motie van wantrouwen tegen het bestuur niet te behandelen. Ramjiawan meent dat het bestuur niet staande de vergadering naar huis gestuurd kan worden. Sergio Gentle, een van de opposanten tegen Ramjiawan, vindt dat de voorzitter van de SPB de wil van de alv niet heeft uitgevoerd. De vergadering had een rumoerig verloop.

Gentle, Milando Atompai en Raoul Hellings zeggen dat het overgrote deel van de leden ontevreden zijn. Zij hebben gemobiliseerd opdat de alv vandaag goed zou worden bezocht. Zij hadden twee moties ingediend die naast zich neergelegd zijn. Het gaat om een motie van ontevredenheid en een motie van wantrouwen. Het bestuur moest onmiddellijk zijn functie neerleggen. Staande de vergadering moest een commissie worden benoemd om de lopende zaken af te ronden en binnen een maand verkiezingen houden.

"De voorzitter van de politiebond heeft zich gedragen als een tiran en als een gewestelijke politiecommandant. Onze vakbondsrechten worden vertrapt. De man is te vergelijken met de Italiaanse maffia. Zijn gedrag is niet te accepteren," zegt Gentle na afloop van de vergadering aan Starnieuws. Hij zegt dat veel leden moe zijn van de vakbondsvoorzitter.

Ramjiawan zegt in een reactie aan journalisten dat het om een groep gaat die oppositie voert. Hij haalt aan dat de alv bijeen is geroepen omdat het koelingssysteem van de Centrale Meldkamer al geruime tijd is uitgevallen en andere knelpunten. Er zijn twee airco's vanmorgen aangeschaft en die worden geïnstalleerd. De moties kunnen volgens hem niet ineens worden ingediend. Het bestuur kan niet tijdens de vergadering het mandaat teruggeven. Als voorzitter moet hij zorgen voor de orde, meent Ramjiawan.

De bondsvoorzitter deelt mee dat op 17 mei al een alv is gepland. Dan zal er een commissie worden benoemd die de bestuursverkiezing zal leiden. De zaken moeten volgens Ramjiawan volgens de regels plaatsvinden. Ramjiawan merkt op dat de SPB meer dan 2300 leden telt. Hij kan niet ingaan op emoties van een groep. Ramjiawan zegt dat hij al te kennen had gegeven zijn functie over te zullen dragen wanneer hij benoemd zou worden tot commissaris van politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May