Bhailal: Ruim honderd bedrijven hebben zich aangemeld
20 Jan 2016, 02:42
foto
Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambiohouders.


Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambiohouders, is tevreden met de reactie van ondernemers om de koers omlaag te brengen. "Meer dan honderd bedrijven hebben zich al via vijftien cambio's ingeschreven voor het kopen van dollars tegen de koers van SRD 5,15. De koers is van SRD 5,50 voor de US dollar gedropt naar SRD 5,40. Tegen dinsdag moet de koers veel verder gedropt zijn," voorspelt Bhailal. Er is al voor meer dan US$ 10 miljoen aan SRD ingeschreven door bedrijven.

Bhailal zegt niet te begrijpen waarom de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) kritiek heeft op het plan van de Vereniging van Cambiohouders. "Namens wie praat de organisatie als nu meer dan honderd bedrijven te kennen gegeven hebben mee te doen met het plan om de koers omlaag te brengen? Veel van deze bedrijven zijn lid van de VSB," voert Bhailal aan. Hij noemt diverse klinkende namen van bedrijven op die al SRD gestort hebben bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) om dollars te kopen voor SRD 5,15.

"De dollars die beschikbaar worden gesteld aan de bedrijven, zijn niet afkomstig van de Centrale Bank van Suriname. Het is ons geheim hoe wij eraan komen, maar het zijn de cambio's die dit geld opbrengen. Wij hebben in SPSB een partner gevonden die bereid is een garantie te geven aan de bedrijven. Ik weet zeker dat andere banken niet zouden meedoen als wij hen zouden vragen," merkt Bhailal op.

"Wij hebben het bedrijfsleven opgeroepen om mee te doen en zo te helpen om de koers omlaag te brengen. Wij zijn blij dat zoveel bedrijven hieraan gehoor hebben gegeven. Wij zijn nog steeds bezig met het inventariseren. Voor de eerste tranche kunnen bedrijven zich nog steeds opgeven, " zegt Bhailal. De SRD's zijn uit de markt gehaald. Vanaf de volgende week kunnen de bedrijven beschikken over de valuta. Daarna volgt de tweede tranche die lager zal zijn. Bhailal merkt op dat stap voor stap de koers omlaag wordt gebracht.
Advertenties

Friday 22 January
Thursday 21 January
Wednesday 20 January