Ramdin houdt VES-jaarrede over economie
08 Jan 2016, 17:03
foto
Albert Ramdin bij OAS. (Archieffoto)


Ambassadeur Albert Ramdin zal woensdag de jaarrede houden voor de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie. Ramdin zal het hebben over Van crisis naar duurzame groei: mogelijke oplossingen en maatregelen. Ervaringen uit onze regio. Hij houdt de presentatie op persoonlijke titel.

Ramdin zal ingaan op de mogelijke oplossingen en maatregelen die getroffen kunnen worden om uit de precaire financieel-economische situatie waarin Suriname zich bevindt, te geraken. Als assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft Ramdin van nabij kunnen
meemaken op welke wijze landen met soortgelijke uitdagingen in de regio getracht hebben oplossingen te vinden en duurzame ontwikkeling en stabiele economieën en samenlevingen te ontwikkelen, zegt de VES in een persbericht.

Voorafgaand aan de presentatie zal de voorzitter van de VES, Waddy Sowma een terugblik geven over 2015. Op deze avond zal ook de scriptieprijs van US$ 1.000 worden uitgereikt voor de beste scriptie op masterniveau in de Economische Wetenschappen gedurende de periode 1 oktober 2014 - 1 oktober 2015. Deze scriptieprijs is door de vereniging in 1998 geïntroduceerd.

Het doel van deze scriptieprijs is om studenten te motiveren kwalitatief goede scripties te schrijven. De twee hoogst gewaardeerde scripties van de mastersopleiding in Economie aan het Institute for Graduate Studies and Research (IGSR) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname als van het FHR Institute for Social Studies in het MBA/MPA programma met theses in de economische wetenschappen, zijn beoordeeld door een jury.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May