President: Minister Hoefdraad formeel nog governor
22 Nov 2015, 00:01
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


President Desi Bouterse heeft tijdens een persconferentie zaterdag onthuld dat minister Gillmore Hoefdraad formeel nog steeds niet is ontslagen als governor van de Centrale Bank van Suriname. Hij moet daarom nog heen er weer pendelen tussen de bank en het ministerie van Financiën.

Bouterse zei dat de regering bezig is om na te gaan wie de nieuwe governor wordt. Er wordt gesproken met het bedrijfsleven, zei de president. "Wij zijn met de hele gemeenschap bezig," merkte hij op. Na Hoefdraad moet een goed geaccepteerde monetaire autoriteit komen, stelde het staatshoofd. "Nee hij heeft niet twee salarissen," antwoordde de president op een vraag.

Vragen beantwoordend, zei Hoefdraad dat het spaar- en stabiliteitsfonds nog zal komen. Indertijd is de ontwerpwet teruggenomen na discussies in De Nationale Assemblee. Volgend jaar zal dit in aangepaste vorm worden ingediend voor behandeling. Indien er een spaar- en stabilisatiefonds was, zou het de economische klappen die het land nu te incasseren heeft, kunnen opvangen.

Op de vraag over monetaire financiering door de Centrale Bank van Suriname, herhaalde Hoefdraad dat de Bankwet die ruimte biedt. Elke governor maakt hier gebruik van als de regering vraagt om financiering. Hij benadrukt dat de Bankwet die ruimte biedt. Er is al afgestemd met de president om de Bankwet aan te passen, waardoor alleen met toestemming van De Nationale Assemblee monetaire financiering kan plaatsvinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May