Jimmy Belfor is nieuwe directeur Arbeid
22 Oct 2015, 16:05
foto
Jimmy Belfor, directeur Arbeid.


Jimmy Belfor is de nieuwe directeur van het ministerie van Arbeid. Op dezelfde dag, per 1 oktober, Glenn Piroe benoemd tot onderdirecteur van het onderdirectoraat Juridische en Internationale Zaken (JIZ). Beide juristen zijn al ruim 20 jaar verbonden aan het ministerie.

Zowel Belfor als Piroe zijn als juridische medewerkers op het ministerie begonnen, tijdens hun rechtenstudie. De invulling van deze directiefuncties moet volgens het ministerie worden gezien als “een pragmatische benadering van het concept decent work.” Minister Soewarto Moestadja van Arbeid vindt dat werkers in het algemeen kansen moeten krijgen op de werkvloer met de bedoeling dat ze kunnen werken aan hun eigen economische en sociale ontwikkeling. “Als wij als land hierin slagen zullen bedrijven en de overheid zeker hiervan profiteren, omdat ze verzekerd zullen zijn van gemotiveerde werknemers.”

De bewindsman zegt dat decent work niet alleen een aangelegenheid is van de private sector, “de overheid vervult een voorbeeldfunctie bij het promoten hiervan.” Hij hoopt dat met deze benadering een aanzet is gegeven dat de publieke sector zijn eigen kader gaat waarderen.

Belfor heeft vanaf 2013 tot zijn benoeming op 1 oktober waargenomen als directeur. Daarvoor heeft hij 19 jaar de functie van onderdirecteur JIZ ingevuld. Hij is vanaf 1997 voorzitter van de Ontslagcommissie en sinds enkele jaren plaatsvervangende voorzitter van het Arbeids Adviescollege.

Piroe was sinds 1999 hoofd van de afdeling Internationale Zaken. Hij zit in de Ontslagcommissie als plaatsvervangende voorzitter. In het Arbeids Adviescollege is hij vanaf 2004 plaatsvervangend lid. Piroe is ook voorzitter van de tripartiete Implementatie commissie Decent Work Country Program voor Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May