Abdoelgafoer krijgt de leiding van Sport en Jeugdzaken
12 Aug 2015, 00:31
foto
Faizal Abdoelgafoer gistermiddag op weg naar het kabinet van de president. (Foto: René Gompers)


Voormalig Millennium Development Goals ambassadeur, Faizal Abdoelgafoer, wordt later op de dag door president Desi Bouterse beëdigd als minister van Sport en Jeugdzaken. Abdoelgafoer is ondervoorzitter van de Jongerenafdeling van de Nationale Democratische Partij (NDP).

Abdoelgafoer is met zijn 26 jaren de jongste minister. In een vroeg stadium reeds was het besluit al genomen om Abdoelgafoer te benoemen als minister. Er kwamen wat tegenstribbelingen, maar het besluit is overeind gebleven. De geschiedenis heeft zich niet herhaald, zoals in april bij de kandidaatstelling. Abdoelgafoer was kandidaat voor De Nationale Assemblee op plek nummer 17. Vanuit een deel van de jongeren werd er op aangedrongen om Raynel Enfield in zijn plaats te kandideren. Abboelgafoer besloot zich toen terug te trekken.

Tijdens de informatieperiode maakte Abdoelgafoer deel uit van de presidentiële commissie. Hij heeft de besprekingen met de politieke partijen en maatschappelijke groepen bijgewoond. Abdoelgafoer was ook getipt als degene die voorzitter zou worden van de NDP-jongeren. Hij zou de hamer overnemen van Sergio Akiemboto. Abdoelgafoer was ook lid van het Management Team van de NDP dat leiding had bij de verkiezingen. Abdoelgafoer is voorzitter van de Taskforce van het ministerie van Sport en Jeugdzaken en drukte al enige tijd zijn stempel op dit departement.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November