Man gedood tijdens plundering supermarkt in Venezuela
01 Aug 2015, 07:31
foto
Omstanders zijn geschokt door de dood van een man tijdens het plunderen van een supermarkt. (Beeld: Al Jazeera)


In Venezuela worden goederen zoals brood, rijst en melk steeds schaarser. Een grote groep mensen is vrijdag in San Felix, Bolivar Staat, overgegaan tot het plunderen van supermarkten en vernielen van auto's. Een man heeft het leven gelaten tijdens de plundering. Militairen arresteerden ongeveer zestig personen.

President Nicolás Maduro deelde mee dat het slachtoffer, Gustavo Patinis, niet gedood is door kogels van de militairen. Het fatale schot zou afkomstig zijn van een wapen van de actievoerders. El Universal meldt dat tijdens het incident de man ongeveer 50 meter van de supermarkt stond. De Venezolaanse regering heeft aangekondigd dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar de dood van de man.

Bij verschillende supermarkten zijn er lange rijen door schaarste aan voedsel. Mensen staan uren in de rij om goederen te kunnen kopen. De economie van Venezuela is enorm verslechterd door onder andere de lage prijs van olie. De populariteit van de regering is behoorlijk gedaald, terwijl de Venezolaanse olie in drie dagen tijd met US$ 2.02 per barrel is gedropt naar US$ 45.87.
Advertenties

Saturday 16 October
Friday 15 October
Thursday 14 October