Lewis heeft meeste stemmen in Sipaliwini, is niet gekozen
03 Jun 2015, 20:20
foto
De stemmen uitgebracht op de lijsten van AC, NDP en V7.


In Sipaliwini heeft de kandidaat van de Nationale Democratische Partij (NDP), David Carlo Lewis de meeste stemmen behaald. Op zijn naam staan 1688 stemmen. Hij zal toch geen lid kunnen worden van De Nationale Assemblee omdat hij niet bij voorkeur is gekozen.

Na Lewis heeft de NDP-lijsttrekker in Sipaliwini, Erwin Linga, de meeste stemmen gekregen. Op hem werden 1652 stemmen uitgebracht. Linga is wel gekozen. Louise Nading gaat met het minst aantal stemmen op de NDP-lijst door naar De Nationale Assemblee. Zij kreeg 461 stemmen. Nolitha Pansa, lijstduwer, was goed voor 1402 stemmen. Binnen Sipaliwini gaan er stemmen op om Lewis toch in het parlement te krijgen. Dit zou alleen kunnen als Nading niet zou bewilligen.

Op de lijst van de Alternatieve Combinatie/ABOP blijkt Dinotha Vorswijk, die op plek nummer 2 gekandideerd is, de meeste stemmen te hebben behaald. De zetel die veroverd is door AC in Sipaliwini gaat naar Vorswijk en niet naar lijsttrekker Walter Bonjaski. Vorswijk is enthousiast en bijzonder tevredenheid dat zij is gekozen. “Ik heb 1074 stemmen gehaald en had dit verwacht. Ik heb keihard gewerkt om dit resultaat te halen en het is gelukt”, zegt het aankomende Assembleelid aan Starnieuws.
Bij V7 heeft Rudolf Zeeman 1091 stemmen behaald. Lijsttrekker Thea Huur is blijven steken op 337. Zeeman mag nog een periode het volk in De Nationale Assemblee vertegenwoordigen.

Tijdens de openbare zitting van het hoofdstembureau Sipaliwini heeft voorzitter Armand Jurel het aantal stemmen per persoon en partij bekendgemaakt. De politieke partijen kregen een kopie van het proces-verbaal. Het Centraal Hoofdstembureau stelt de uitslag van de verkiezing vast. Het Onafhankelijk Kiesbureau is daarna aan de beurt om de verkiezingen al dan niet bindend te verklaringen. Het wachten is nu op Paramaribo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May