Belfort in Doha: Suriname kan zich gelukkig prijzen
14 Apr 2015, 02:00
foto
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie (midden) met delegatie in Qatar. Foto: www.Bombelman.com/press


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie zegt dat de veiligheidsconferentie in Doha, Qatar, aantoont hoe ernstig de veiligheidssituatie in de wereld is. Hij merkt op dat Suriname behoorlijk veilig is in vergelijking met wat er wereldwijd gebeurt. In andere delen van de wereld zijn er diverse aanslagen met gruwelijke gevolgen. De minister woont aan het hoofd van een delegatie de 13e veiligheidsconferentie bij van de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC).

De bewindsman is verlaat via Nederland, Turkije vertrokken naar Doha. De eerste keer had hij het vliegtuig op de Johan Adolf Pengel luchthaven gemist, omdat hij te laat aankwam. De dag daarna was hij keurig op tijd. Zondag heeft de bewindsman de opening van de conferentie kunnen meemaken.

Maandag is tijdens de conferentie extra aandacht geschonken aan vrouwen en kinderen die in detentie zijn. Belfort benadrukt dat het om kwetsbare groepen gaat die extra bescherming nodig hebben. Diverse sprekers hebben hun visie gegeven over aanpak van deze aandachtsgroepen en het resocialisatiebeleid. Belfort vindt het belangrijk om zulke conferenties, waar de hele wereld aanwezig is, te bezoeken. Op deze manier wordt meteen kennis genomen van de diverse zaken die wereldwijd van belang zijn. De conferentie duurt tot 19 april.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May