Vol overgave gebeden voor regering, land en volk
07 Apr 2015, 02:00
foto
Christenen hebben op Onafhankelijkheidsplein maandag gebeden voor land en volk. (Foto: René Gompers)


Suriname is vanavond tijdens een paasmanifestatie van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten (wederom) opgedragen aan God. Gestoken in wit zijn er meer dan duizend christenen getrokken naar het Onafhankelijkheidsplein om te bidden voor het land, het volk en president Desi Bouterse. “We zijn er allereerst om eer en glorie te brengen aan de opgestane Heer”, verwelkomde apostel Irma Gimith-Woerdings, geestelijke leider van Bribi Ministries, het publiek. “Maar de Bijbel zegt dat wij ook moeten bidden voor de leiding en de leiders van het land.”

Gimith benadrukte dat de manifestatie geenszins een vervanging is op wat de president aangekondigd en afgeblazen heeft. Zij gaf aan dat de datum lang voor het plan van de president bepaald was. “Ik ga het land niet namens de president opdragen. Dat is een werk van hemzelf. Wanneer hij zover is zal hij het doen”, deelde ze mee. Bouterse heeft eerder in Ocer, tijdens een Paasconferentie van de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin, het land en enkele sectoren opgedragen aan de Almachtige.

Vol overgave is er gebeden voor Bouterse, de regering, de jeugd, gezinnen, de economie, het onderwijs, de mijnbouw, leiderschap en de landbouw. Verschillende geestelijke leiders, uit binnen- en buitenland zijn voorgegaan in gebed. Voor Bouterse was er een aparte gebedssessie. Iedereen bad in die minuten op zijn eigen manier tot God om de president in Zijn Handen te nemen en te zegenen. Aan God is ook gevraagd om af te rekenen met de corruptie en andere misstanden en ook om de “machten die de eenheid tussen de bevolkingsgroepen in de weg staan, te vernietigen.”

De buitenlandse geestelijke leiders deelden mee dat er doorbraak komt en dat het voor een ieder te merken zal zijn. “Suriname zal een baken worden”, voorziet Shariff Eddine uit Curaçao. “Vooral op het gebied van landbouw, gezondheidszorg en onderwijs.” Na de gebedsronden is de massa uitgebarsten in lofprijzen. Er is uitbundig gezongen en gedanst voor de opgestane Christus.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May