Computer boekhouden Imeao krijgt vorm
16 Feb 2015, 04:00
foto


Om zoveel mogelijk inhoud te geven aan wat het bedrijfsleven vraagt van afgestudeerden worden in verband met de herstructurering van het Imeao, trainingen in computer boekhouden verzorgd. Ongeveer 50 leraren van alle zeven Imeao-scholen beginnen vanmorgen om half 8 aan de cursus die een week duurt. Daarna volgt een tweede ronde, zegt Wilgo Valies, lid van de stuur- en adviesgroep herstructurering Imeao.

Dit vak is essentieel in de hedendaagse bedrijfsvoering. De opleidingen bedrijfsadministrateur of assistent accountant zijn in trek bij bedrijven, zegt Valies. Hij is tevreden met de ondersteuning vanuit het bedrijfsleven. Ook de Surinaamse Vereniging van Accountants (SUVA) steunt dit project. Zij zullen adviseren en bijstaan bij de ontwikkeling van curriculum. Valies is ook blij met de ondersteuning van president Gillmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname. Verschillende keren heeft hij het belang van het Imeao voor de economie onderstreept.

De trainingen worden verzorgd door Twinfield Caribbean, een bedrijf op Curaçao. Er is gegeven de mogelijkheden die deze onderneming biedt gekozen om met hen in zee te gaan. Om aan computer boekhouden te doen, is een computer met internetfaciliteiten nodig. Aangezien het programma niet aan locatie is gebonden, kunnen studenten als zij thuis zijn en over die faciliteiten beschikken hun opdrachten ook uitvoeren, meent Valies.

Met deze stap is volgens Valies een belangrijk moment bereikt binnen de opleiding en wordt niet alleen gewerkt aan de kwaliteit van leerkrachten maar ook aan die van de scholieren.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May