Bedrijven hebben tegenvoorstel verhoging stroomtarief
06 Jan 2015, 01:00
foto


De bedrijven en instellingen die verhoogde stroomtarieven moeten betalen per 1 januari, komen met een tegenvoorstel voor de beleidsmakers. Dat is besloten op een goed bezochte bijeenkomst in conferentiezaal van de Kamer van Koophandel & Fabrieken (KKF), maandagavond. Het bedrijfsleven hoopt dat de regering zich zodanig opstelt dat 'uiterste maatregelen' niet aan te pas hoeven te komen.

Op de vergadering waren aanwezig, de Algemene Aannemers Vereniging, de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven, Suriname Business Development Center en de KKF om zich te buigen over de verhoogde stroomtarieven voor een deel van de verbruikers. De ondernemingen gaan ook onderzoeken wat voor gevolgen de tariefsverhoging voor het bedrijf en de bedrijfsvoering heeft, deelt KKF-voorzitter Henk Naarendorp mee. Nagegaan zal worden op welke manier de overheid op andere gedachten gebracht kan worden.

VSB-voorzitter Ferdinand Welzijn vertrouwt erop dat de situatie door dialoog zal worden opgelost. Er zijn ook actiemodellen besproken waarover de voorzitters niet veel los willen laten. "We willen niet tot het uiterste gaan", geeft Welzijn aan. "Ik kan daar niet veel over vertellen, maar er zijn wel concrete actiemodellen bepaald."

Er staan 20.000 bedrijven bij de KKF geregistreerd. 600 bedrijven zijn geselecteerd die zullen opdraaien voor de aangepaste stroomtarieven. In sommige gevallen zijn de tarieven met 440 procent verhoogd, licht Anthony Wong, voorzitter van de AAV toe. "De regering moet goed nadenken. Je wil de ondernemers van wie je de inkomsten krijgt niet kapotmaken. Zij zijn de motor van de economie. Die motor moet je niet slaan, je moet het juist koesteren."

René Gompers
Advertenties