OSAV roept op tot werkhervatting bij FAI
10 Sep 2014, 08:00
foto


De Organisatie van Samenwerkende Autonome Vakbonden (OSAV) zegt dat niemand erbij gebaat is als er ontslagen vallen bij de Food and Agriculture Industries (FAI). Al langer dan een week is er een wilde actie bij het bacovenbedrijf te Jarikaba gaande. De vakbond, onder leiding van Michael Sallons, die aangesloten is bij de OSAV is door de directie verwittigd over de actie.

Het bestuur van de vakbond heeft opgeroepen om het werk te hervatten. Ook de directie heeft de werknemers gewezen op de consequenties die kunnen voortvloeien uit de actie. De arbeiders die in actie zijn, hebben hier nauwelijks gehoor aan gegeven. De directie heeft de vakbond meegedeeld dat er disciplinaire maatregelen zullen worden getroffen tegen de mensen die geen gehoor hebben gegeven aan de oproep tot werkhervatting.

OSAV zegt dat de wilde acties niet kunnen worden getolereerd. De vakcentrale staat achter het streven van de vakbondsleiding om de werkzaamheden te hervatten. De onderhandelingen over een te sluiten collectieve arbeidsovereenkomst zijn in een vergevorderd stadium. De OSAV zegt dat de eenheid onder de werknemers bijzonder belangrijk is voor het bereiken van een goed eindresultaat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May