Griekenland met tien man speelt gelijk tegen Japan
19 Jun 2014, 21:40
foto


Japan en Griekenland hebben in hun groepswedstrijd nagelaten om te scoren. Beide ploegen hebben nu één punt uit twee duels. Colombia heeft de volle winst uit twee wedstrijden en is dus in feite al geplaatst in de achtste finale. Ivoorkust bezet de tweede plek in de poule met drie punten.

In de laatste wedstrijd van vanavond creëerden beide ploegen enkele scoringsmogelijkheden, maar tot een afronding kwam het niet. Panagiotis Kone van Griekenland schoot van een afstand van twintig meter, maar zijn poging werd gestopt door doelman Eiji Kawashima. Bij Japan had Yuya Osako de mogelijkheid om de ploeg op voorsprong te brengen, maar ook zijn afstandsschot werd gestopt door de doelman.
Na een half uur spelen kreeg Keisuke Honda de beste kans om de score te openen, echter bleek de doelman opnieuw op de juiste plek te staan. Griekenland moest zeven minuten vóór rust verder met tien man. Kostas Katsouranis keek tegen zijn tweede gele kaart aan en moest het veld verlaten.

Een kwartier na rust was Theofanis Gekas zelfs dichtbij het eerste doelpunt. In de eindfase was Japan beter op de bal en creëerde de beste kansen. Maar de aanvallen waren te zwak om het de sterke defensie van de Grieken echt lastig te maken.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May